На Волині – дефіцит інсуліну. ВІДЕО

0
1
На Волині – дефіцит інсуліну. ВІДЕО
На Волині гроші на ліки від цукрового діабету посадовці змушені виділяти з місцевих бюджетів.

На сесії Ковельської міської ради 27 вересня за ініціативи міського голови зі скарбниці виділили 200 тисяч гривень на лікування діабетиків, йдеться в сюжеті 12 каналу.

Гроші для хворих знайшли в резервному фонді.

На сьогодні фінансування відповідної державної програми немає. А до кінця року місту на придбання інсуліну треба ще 600 тисяч гривень.

То ж у Коверській міськраді кажуть, якщо питання не вирішиться на державному рівні, доведеться і надалі шукати гроші в міському бюджеті.

Така проблема для Волині не нова. Подібне рішення нещодавно ухвалила Луцька міська рада. Тут на придбання ліків хворим на цукровий діабет виділили півмільйона гривень.

За даними волинських ендокринологів, в області 26 тисяч людей мають цукровий діабет. З них чотири з половиною тисячі – залежні від інсуліну. 196 серед них – діти.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні