Вісім волинян здобули спеціальність, навіть не вступаючи у виш

1
1
Вісім волинян здобули спеціальність, навіть не вступаючи у виш
Вісім мешканців Волині (з Луцького, Любомльського, Ківерцівського, Маневицького та Іваничівського районів) підтвердили кваліфікацію, яку попередньо здобули шляхом неформального навчання за спеціальністю кухар 3-го розряду.

Про це йшлося на прес-конференції директора Волинського обласного центру зайнятості Романа Романюка у п’ятницю, 28 вересня.

За словами Романа Романюка, Волинський обласний центр зайнятості довго і плідно співпрацює з Рівненським центром професійно-технічної освіти (ЦПТО) Державної служби зайнятості. Так, лише за січень-лютий 2018 року в Рівненському ЦПТО пройшли перенавчання 480 безробітних волинян.

Як розповіла, презентуючи центр, старший майстер виробничого навчання Рівненського ЦПТО Майя Сульжик, у їхньому закладі існує можливість підтвердити результати неформального професійного навчання. Тобто коли людина здобула спеціальність під час стажування на виробництві, а не має кваліфікаційного свідоцтва, вона може його отримати у центрі. Наразі тут впроваджений курс лише за професією «кухар» (з 3 по 6 розряди). Надалі планують запровадити ще курс за напрямом «охоронник», який уже розроблений в Україні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Виш - це вищий навчальний заклад. А тут мова іде про професійне навчання. курси.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні