--> Працівники «Волиньгазу» звільняються через низьку зарплату | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Працівники «Волиньгазу» звільняються через низьку зарплату

3
0
Працівники «Волиньгазу» звільняються через низьку зарплату
На Волині за останні півтора року звільнилися 116 працівників ПАТ «Волиньгаз», а це – 25% колективу.

Про це повідомили 27 вересня під час прес-конференції у ПАТ «Волиньгаз», повідомляє інформаційне агентство «ВолиньPost».

Катастрофічна ситуація з працівниками виникла напередодні опалювального сезону. Тариф на розподіл газу протягом тривалого часу залишається незмінним. Тому люди йдуть з роботи через низькі зарплати.

Голова правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя розповів, що під час опалювального сезону зростає навантаження на мережі та відповідальність працівників.

«Сьогодні ми стикнулися великою проблемою – відтоком надійних та професійних працівників з підприємства. Це пов’язано з тим, що НКЄКП вже майже 2 роки не переглядає розмір заробітної плати… Держава нас не чує а наші працівники не можуть так працювати, кожен має родину», - розповів Коротя.

Справа у тому, що рівень заробітної плати у працівників «Волиньгазу» на 39 % менший, ніж в середньому у промисловому комплексі по області. Як приклад навели конкретні суми – середня зарплата газовиків 6 630 грн, а з відрахуваннями – 5 340 грн. Водночас, середня зарплата у працівників промисловості в регіоні – 8 641 грн.

Загалом вартість газу для населення 6 900 гривень, та за структурою тарифу лише 710 грн залишається на витрати та утримання мереж підприємству.

«Цього катастрофічно не вистачає, тарифу витрачає покрити тільки 35% потреб», - додав Коротя. Тож профспілка працівників газових господарств обіцяє організувати протести у столиці, біля НКРЕКП, яку відбудеться 2 жовтня. Таким чином, кажуть газовики, хочуть «достукатися» та привести до того щоб привести тариф до економічно обґрунтованого. Таким чином, до нинішнього тарифу на транспортування треба додати лише 33 копійки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
основне бабло залишається в києві . захмарні зарплати і премії коболєва і К тому підтвердження
Відповісти
коротя поділиться своєю зп...
Відповісти
коротя поділиться своєю зп...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні