На Волині реабілітують дітей із вадами слуху. ВІДЕО

0
7
На Волині реабілітують дітей із вадами слуху. ВІДЕО
У санторії Дачний на Волині реабілітують дітей із вадами слуху.

Їм допомагають оговтатися від операції зі встановлення кохлеарного імплантанта - медичного прибору, який допомагає знову чути, йдться у сюжеті 12 каналу.

Такі операції проводять на базі Волинської обласної дитячої лікарні.

Діти починають чути за місяць після оперативного втручання. Медики вмикають мовний процесор під час інтенсивних занять сурдопедагогів з маленькими пацієнтами.

"Спочатку налаштовується мовний процесор на дуже тихі звуки, щоб дитина звикла до них. І це по суті починається розвиток дитини від народження. Вона ж не зразу починає розмовляти. А проходить певний час, коли дитина співставляє ці звуки, починає їх вирізняти, а вже після того збагачує свій пасивний словник. А після того починає якісь там вигуки звуки і склади", - розповідає завідувачка педагогічною частиною санаторію Люмила Качмар.

Пані Ірина вже третій раз збирає пацієнтів по всій Україні. У санаторії Дачному - вона вдруге. Жінка запевняє, на Волині реабілітація найкраща.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні