На луцькому ринку таки знесуть кіоски

1
0
На луцькому ринку таки знесуть кіоски
Луцька міська рада не скасувала рішення про демонтаж 21-го кіоску, що на Центральному ринку у Луцьку.

Про це стало відомо у середу, 26 вересня, під час пленарного засідання 47-ї сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, що 14 вересня на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради ухвалили рішення про демонтаж 21 кіоска.

А вже у ніч на 17 вересня підприємці вийшли оберігати свої павільйони від демонтажу.

«Дане рішення було прийняте на позачерговому виконкому і підприємцям не дали часу на підготовку. Ми розуміємо, що у Старому місті треба наводити лад і розвивати інфраструктуру, але поки йде конкурс на проект реконструкції міста, треба дати час підприємцям», - сказав депутат Микола Федік.

Таку ж думку підтримав депутат Луцькради Павло Данильчук, який вважає, що підприємців ще рано виселяти із Центрального ринку, адже у мерії поки немає місця, куди їх пересадити.

«Ми хочемо навести лад. Нам потрібно комплексно підходити до всіх підприємців, які там знаходяться. Це все є підприємці, хтось у законний спосіб встановився там, хтось ні. Думаю, що треба відтермінувати це рішення. Немає гарантії, що в цьому році буде реконструйована ліва частина Центрального ринку. Нехай до зими чи весни ці підприємці там працюють, не треба ділити підприємців: тих виселемо, а тих – ні», - вважає депутат Павло Данильчук.

Натомість депутат Луцькради Олександр Козлюк стверджує, що підприємці не наповнюють бюджет міста, а відтак їх потрібно звідти виселити, а кіоски знести.

«З 2008 року я не пам’ятаю, щоб з цієї земельної ділянки хоча б одна копійка увійшла в бюджет міста. Більше того, ця земельна ділянка нікому не належить. Я особисто вирішив, що це рішення підтримувати я не буду», - сказав депутат.

Натомість підприємець цього ринку Тетяна Біскуп стверджує, що депутат Козлюк не має рації. Підприємці ринку сплачують податки та поповнюють бюджет Луцька.

«Я хочу, щоб ви зрозуміли, що всі підприємці, які ведуть свою діяльність законно, сплачують податки і підтримують будь-яке рішення депутатів. Вони не змогли сьогодні прийти на сесію, бо практично ночують на ринку, захищаючи свої кіоски. Поясність громаді, що має бути з територією Старого міста і доведіть, що за звичайними цифрами ви бачите людей», – сказала підприємець.

«Думаю, що вулиця Замкова могла б бути не менш привабливою, ніж вулиця Лесі Українки. Може бути таке, що, закриваючи очі на підприємців, ми закриємо очі на підприємців, які поставлять свої кіоски на Театральному майдані, десь у центрі міста», – висловився депутат Ігор Поліщук.

Врешті депутати Луцькради не підтримали проект рішення, а відтак кіоски таки знесуть.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чи не пора провести аудит майа депутатів, і хто не пояснить походження майна, розстріляти на місці. Прикол в тому що ми б залишились без депутатів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні