Школу у скандальному волинському селі можуть збудувати за два роки

1
4
Школу у скандальному волинському селі можуть збудувати за два роки
Голова Волинської ОДА Олександр Савченко заявив, що нову школу у селі Стобихівка Камінь-Каширського району можуть збудувати за два-три роки.

Про це стало відомо у середу, 26 вересня, під час сесії Волинської обласної ради.

Нагадаємо, у Стобихівці батьки не пускають дітей до школи, бо приміщення старе і, з їхніх слів, небезпечне. Селяни влаштували акцію протесту під стінами Волинської обласної ради.

Голова ОДА Олександр Савченко на сесії пояснив, що проект будівництва школи існує ще з 2012 року. Однак його мовляв нереально виконати. Згідно з документом, зведення навчального закладу могло коштувати 15 мільйонів доларів.

Цьогоріч розробили новий проект. За ним, будівництво коштує три мільйони доларів.

«Зараз новий проект на експертизі, потім відбудеться тендер і можна закладати фундамент. Основна надія на Державний фонд регіонального розвитку, з якого можна виділити 88 мільйонів гривень на будівництво школи», - заявив Савченко.

«Чому вона не будувалась стільки років і чому школа була переобладнана з конюшні у 1974 році – мені невідомо», - додав посадовець.

Він каже, що нинішнє приміщення справді аварійне. Частина школи, в якій немає навчальних класів, зі слів голови ОДА, може обвалитись.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
шо воно меле за 2 роки він школу збудує ...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні