Лучанка стала жертвою нової схеми інтернет-аферистів. ВІДЕО

2
-1
Лучанка стала жертвою нової схеми інтернет-аферистів. ВІДЕО
У Луцьку з'явився новий вид шахрайства через інтернет-магазин.

Шахраї наживаються на людях через Нову Пошту, йдеться у сюжеті 12 каналу.

Лучанка Євгенія стверджує, що стала жертвою таких аферистів. Жінка продавала бензопилу через інтернет-магазин. Покупець знайшовся.
Чоловік зателефонував "продавчині" з пропозицією купити у неї пилу. Однак, зробити це, запропонував у нестандартний спосіб.

"Я відправила з відділення нової пошти з Луцька на відділення Гливахи нової пошти посилку. Якби я була відправником і я мала бути одержувачем", - розповідає жінка.

Чоловік попросив, аби Євгенія надіслала посилку на своє ім’я без накладного платежу. А потім замінила одержувача онлайн. Однак, коли жінка хотіла це зробити - виявилося, що вона уже забрала відправлення. Принаймні так їй повідомили у поштовій компанії.
Оператор запевнив лучанку, що товар забрав за її айді-карткою.
Керівництво Нової Пошти з себе відповідальність знімає. Каже, жінка сама винна у ситуації. Адже свідомо обійшла правила Нової Пошти.

Компанія «Нова Пошта» і майданчик OLX вжили максимальних заходів, аби попередити різні види шахрайства, а саме створили послугу «OLX доставка». Ця послуга гарантує безпечну угоду, передачу коштів від покупця продавцю після того, як покупець забирає покупку у оператора, або їх автоматичне повернення продавцю у випадку, якщо клієнт від покупки відмовляється. Клієнтка проігнорувала всі наявні запобіжні заходи, вказала недостовірну інформацію, що дало змогу шахраям її обманути.

Лучанка ж впевнена, вся вина в некомпетентності працівників Нової Пошти. Шахрай, який забирав її посилку, пред’явив свій паспорт та підробну ID-картку Євгенії. Проте у луцькому відділенні пошти кажуть, у списку документів, за якими особа може забрати вантаж, ID-картки немає. Натомість у прес-лужбі компанії, запевняють, що ID-картка - аналог звичайного паспорта.

Жінка звернулася до Луцького районного відділу поліції. Правоохоронці ситуацію не коментують. Лише кажуть, що справу розслідуватимуть за місцем скоєння злочину - у місті Глеваха.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Любий документ звіряється і по фото.
Відповісти
Ничего удивительного! Частенько бывает такое. Хорошо, что вы предупреждаете остальных о своей проблеме. Я рекомендую вам лучше приобретать товары на сайтах, где есть хотя бы минимальные средства безопасности. Это охо юа, виолити, розетка, пром и другие.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні