Скандальний екс-нардеп з Волині закликав Варфоломія не надавати автокефалії Українській церкві

1
-1
Скандальний екс-нардеп з Волині закликав Варфоломія не надавати автокефалії Українській церкві
Колишній нардеп з Камінь-Каширського району Волині Григорій Смітюх підписав лист вселенському патріарху Варфоломію із проханням відкласти надання автокефалії Українській православній церкві.

Усього документ підписали п’ятеро діючих та колишніх нардепів, пише Вісник + К.

Як відомо, Григорій Смітюх ще під час Євромайдану закликав в Україну Володимира Путіна на допомогу та саме на нього був оформлений у столиці головний офіс Партії регонів.

Текст опублікувало 21 вересня видання «Обозреватель».

Автори листа, ведучи мову, від «усіх православних» в Україні, спробували «відкрити» Варфоломію очі на події в Україні. Мовляв, серед ініціаторів надання Томосу є багато неправославних та греко-католиків.

Також у тексті йдеться про те, що Томос не можна надавати зараз, бо факт його отримання українські політики використають зокрема під час президентської кампанії.

А далі у листі озвучено ті ж тези, які було прийнято на скандальному екстреному синоді РПЦ у Москві.

«Пропонуємо провести після закінчення головної політичної події в Україні 2019 року – президентських виборів – всеправославну нараду під вашою егідою за участю всіх сторін, у тому числі й українських єпископів, що служать вашій церкві, яких ви призначили екзархами. Зібрати всеправославну нараду, щоб у злагоді з Московським патріархом виробити єдино правильний підхід: або в наданні автокефалії УПЦ, або розміщенням подвір'їв Вселенського патріархату на території України (такі вже по факту існують тут), або інше спільне рішення, яке допоможе подолати розкол, усіх влаштує й усіх примирить в ім'я спасіння і на благо православ'я», – йдеться у тексті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За заклики до путіна зі сцени на Європейській площі зимою 2014 ще прийдеться відповісти. Ой, прийдеться. Ми не забули.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні