--> Волинський слюсар написав близько тисячі віршів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинський слюсар написав близько тисячі віршів

3
0
Волинський слюсар написав близько тисячі віршів
Працівник «Волиньгазу» Валерій Щербач – слюсар аварійно-диспетчерської служби, рибалка та поет.

Чоловікові 16 вересня виповнилось 60 років, а з них 40 – працює на одному робочому місці, в газовій компанії, пише Район.Луцьк.

Останні 15 років Валерій Вікторович присвятив улюбленому напрямку – аварійно-диспетчерській службі.

Валерій Щербач за 40 років у газовій компанії врятував десятки людських життів від небезпеки, написав близько тисячі віршів і впіймав сотні кілограмів риби, – розповіли в компанії.

І вдень, і вночі він виїздить на аварійні виклики, що надходять на номер 104 від лучан і мешканців Луцького району. Працює в місцях, де вогненебезпечно. У вільні хвилини пише вірші, рибалить і присвячує себе творчій родині.

Робота в слюсаря з експлуатації та ремонту газового устаткування 4 розряду є завжди. Кілька вільних хвилин випало і так знайшов час на розмову. А коли слово за слово, розмова зав’язалась, то вже й колеги підморгнули, мовляв, треба їхати – надійшов виклик.


З моменту створення газової компанії на Волині, а торік, до слова, минуло 55 років, діє екстрена служба 104. Аварійно-диспетчерська служба 104 – працює безплатно для волинян 24 години на добу, 7 днів на тиждень. У команді “аварійників” на Волині всього близько 200 працівників.

"В аварійку перейшов працювати, бо душа до неї лежала, а ще була виробнича необхідність і так планети зійшлись, - усміхаючись додає Валерій Вікторович. - Якщо вірити нашій голові профкому Марії Феофанівні, то я працював тут від дзвінка до дзвінка і є старожилом "Волиньгазу", – розповідає газовик.


Родина Щербачів – творча. Батько – поет. А діти продовжили творчу справу дружини пана Валерія – опановують музичне мистецтво.

"Жінка викладає скрипку в першій музичній школі, дочка – фортепіано, внучка теж вчиться грі на скрипці. Ну, а я – віршую... з 5-ти років. Навіть збірки міг би видати, але коштів не вистачає", – розповідає чоловік.

Пише на різні теми: те, що наболить, викладає на папір.

"Можу вночі прокинутись і віршувати, можу ввечері. Написав більше тисячі віршів російською та українською мовами. От у колеги день народження - посидиш, подумаєш і напишеш. В основному на роботі й пишу, Їдеш десь далеко – пишеш".

"І записнички маю, і на папірцях інколи, приклавши до коліна, викладаю свої думки. Часом уже не подобається і спалю. Рідні читають і знають мої вірші. Колеги всі на ювілейні дати чекають від мене поетичних рядків. У колективі - я тамада", – Валерій Щербач.



Окрім поезії до душі в пана Валерія є ще одне хобі риболовля. То ціла наука і відпочинок для душі.

"Моя риболовля зараз переважно на березі річки Стир. Щоб зловити кілька кілограмів риби за годину треба добре знати річку і на що ловити. Одного разу впіймав аж 40 кг риби на весілля. Біля річки встигаю подрімати та відпочити від роботи", – каже рибалка.

Хай горить, де треба газ.

Як бажання та наказ - хай звучить у кожній хаті

Щоб здорові та багаті

Всі були й згадали нас, запаливши в хаті газ!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чого в того сутулого шльом білий,а не рижий?
Відповісти
В моєму підїзді сусідам ті ж газовики вішали лічильник і так повісили,що мало будинок не взірвався. І не зрозуміло мені хто і від кого нас рятує?!
Відповісти
Шикарні вірші. Хай пише ще.
Гірше, коли поети будуть крутити гайки на газових агрегатах.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні