--> Нововолинець – один із трьох українців, який отримав медаль НАТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Нововолинець – один із трьох українців, який отримав медаль НАТО

0
-1
Нововолинець – один із трьох українців, який отримав медаль НАТО
Нововолинець Олександр Терещук чесно і самовіддано ніс непросту місію, за що нагороджений медалями Президента України «За бездоганну службу» ІІІ ступеня, «За міжнародне співробітництво», «За миротворчу діяльність», медаллю НАТО, медалями ООН «На службі миру» тощо.

Понад п’ять років підполковнику міліції в запасі Олександру Терещуку довелося провести далеко від рідних – на південному сході Європи, повідомляє «БУГ».

Балкани не раз ставали ареною військових конфліктів. Зруйновані домівки людей, занедбані поля, залякані жінки та діти – таким запам’ятав Олександр Терещук балканський край.

А перед цим було спокійне життя в Україні, вчителювання, пізніше – робота в міліції.

Разом із дев'ятьма колегами-правоохоронцями Олександр Терещук і пішов у миротворці.

«Коли прибули на місце, відразу відчувся подих війни. Знищені під час обстрілів будинки і споруди, обгорілі машини, пошкоджені дороги. Скрізь були війська ООН. Сектор перебував під патронажем батальйонів Йорданії та Непалу. Я почав працювати на поліцейській станції №1 у місті Новска (Хорватія) – це була найчисельніша станція в секторі і налічувала більше 50-ти чоловік 17-ти національностей, серед яких були 2 українці», – ділиться спогадами Олександр Терещук.

«Через три місяці після операції в Македонії побував в Окучанах (Хорватія). Там не було жодної живої душі, тільки безліч безпритульних собак, які стали загрозою для людей. Рятуючись, мешканці залишили свої оселі. Свійські тварини блукали лісами і полями», – розказує підполковник міліції в запасі.

За добросовісне виконання миротворчої місії він одержав чимало нагород від міжнародних організацій: грамот, подяк, медалей.
Із рук бригадного генерала Армії США Олександр Терещук отримав медаль НАТО «За участь у миротворчих операціях ООН».

Таку відзнаку має лише троє працівників міліції в Україні.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні