Підприємці Старого ринку у Луцьку чергують біля своїх кіосків. ВІДЕО

1
5
Підприємці Старого ринку у Луцьку чергують біля своїх кіосків. ВІДЕО
Підприємці ринку на вулиці Замковій у Луцьку розпочали цілодобове чергування біля кіосків.

Таким чином вони відреагували на рішення виконкому Луцькради про демонтаж частини торгівельних точок, - йдеться у сюжеті Суспільного Волині.

Біля свого майна підприємці припаркували машини, кажуть, аби не дати спецтехніці доїзду.

Підприємці кажуть, що хочуть і надалі працювати на своїх місцях, тому стоятимуть там безстроково.

"Заплативши податки в державу, в Пенсійний фонд, з цього контейнеру наша сім'я отримує прибутки, тобто ми фактично живемо за рахунок здійснення підприємницької діяльності. Для того я тут стою і буду до останнього відстоювати", – розповів працівник ринку Володимир Нагорний.

Нагадаємо, у п’ятницю, 14 вересня під час позачергового виконавчого комітету Луцької міської ради було вирішено демонтувати 21 кіоск, що знаходяться на вулиці Замковій у Луцьку. Йдеться про кіоски №1-20 та №352.

Частину цих контейнерів працівники орендують у підприємця Володимира Герасимовича. Він запевняє, що 17 років тому він отримав дозвіл на облаштування ринку та виграв судовий спір із земельних питань.

"На встановлення торгового ряду у нас є дозвіл... Земельне питання в нас не вирішене. Ми подали на затвердження проект землеустрою, міська рада, замість того, аби його затвердити або не затвердити, винесла рішення, що ми тут стоїмо незаконно. Суд цей пройшов, і судом було скасоване це рішення і зобов'язано міську раду в місячний термін наше земельне питання винести на чергову сесію. Ми чекаємо цього до сьогоднішнього дня", – зазначив Володимир Герасимович.

У міськраді кажуть, що земля – комунальна. Договір про оренду не продовжили і про демонтаж працівників ринку повідомили, залишивши оголошення на контейнерах. Підприємці ж мають намір оскаржувати це рішення.

Як розповіла директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська, на даний момент вони не планують проводити демонтаж вулиці Замкової. Мовляв, наразі, згідно графіку, у Луцьку демонтовують паркани і сараї.

Також директорка додала, що рішення виконкому достатньо для того, аби демонтувати кіоски.

Голова ГО, яке відстоює права підприємців Ігор Дильов додав, що планів конфліктувати працівники не мають. Наразі вони готують листи-заперечення на міську раду до секретаря міськради Григорія Пустовіта. Також він зазначив, що підприємство "МТС-Агросервіс" із групою підприємців будуть оскаржувати рішення виконкому в суді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Стервотинську треба гнати, як шолудиву собаку.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні