--> Шахраї з інтернет-магазину видурили в покупців 160 тисяч гривень | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Шахраї з інтернет-магазину видурили в покупців 160 тисяч гривень

2
-2
Шахраї з інтернет-магазину видурили в покупців 160 тисяч гривень
Щонайменше десять українців стали жертвами шахраїв з фейкового інтернет-магазину. Вони замовили товар на загальну суму у майже 160 тисяч гривень. Після цього номери телефону фірми виявились недоступними, а сайт – закрили.

Про це розповів IA ZIK один із постраждалих клієнтів.

Він розповів, що 2 вересня замовив через сайт-агрегатор компресор за порівняно низькою ціною від інтернет-магазину «Техно Магазин». Товар обіцяли відправити найближчим часом. Представники фірми кілька разів переносили доставку, доки перестали виходити на зв’язок. Клієнт вирішив звернутися в поліцію у Червонограді – однак там справою не сильно зацікавилися.

«Заява в поліцію була написана вже 12 вересня. Однак до сьогодні (18 вересня, – ред.) дані не внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Справа так і не зрушилася з місця. Пояснюють, що це є цивільно-правові відносини, а не кримінальні. Хоч у мене сума там майже на 4 тисячі, а кримінальна відповідальність настає від 176 гривень. Тож заяву вони не прийняли і не відмовили. Казав, дайте мені письмову відмову, що ви відмовляєтеся розглядати заяву. Вони ж відповіли, що приймуть її. Просто це – питання часу», – розповів співрозмовник.

На одному з сайтів, де залишають відгуки про магазини, чоловік знайшов інших постраждали, яких щонайменше десятеро. Виявилось, що заяву прийняла поліція у Дніпрі та внесла справу у реєстр.

За даними Opendatabot, власником компанії «Техно Магазин» є Власюк Володимир Аркадійович. Сама фірма зареєстрована у Києві за адресою: Спортивна площа, 1а, на якій перебуває торговий центр Gulliver. Така ж адресу була зазначена на сайті інтернет-магазину.

Один з постраждалих від дій інтернет-магазину заявляв, що йому вдалося додзвонитися за номером, який був на сайті. Але там його назвали «тєрпілою».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Менти не беруться за справу, пишіть заяву в прокуратуру на бездіяльність ментів. Якщо не допоможе, залишається коктейль молотова.
Відповісти
разу, ви вже кидалися коктейлями молотова на майдані, дуже допомогло?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні