Новий рекорд: в Україні провели наймасовіший урок англійської мови

0
0
Новий рекорд: в Україні провели наймасовіший урок англійської мови
У Києві провели наймасовіший урок із вивчення англійської мови Lingva.Show, який внесений до Книги Рекордів України.

Про це повідомила в коментарі Укрінформу виконавчий директор Асоціації інноваційної та цифрової освіти, керівник Соціального проекту з вивчення іноземних мов «Lingva.Skills» Марія Богуслав.

«Рекорд встановлено. Зафіксований урок англійської мови за участю 520 осіб», - сказала Богуслав.

Вона зазначила, що протягом трьох місяців відпрацьовувалася методика з представниками Національного реєстру рекордів щодо того, як краще провести фіксацію рекорду.

«Цей рекорд унікальний тим, що саме в одному місці має бути певна кількість людей...» - зазначила Богуслав, додавши, що очікували на проведення уроку для 600 осіб.

Участь у наймасовішому уроці взяли українці різного віку та рівня володіння англійською мовою.

Проводив урок у рамках фестивалю «Маркет мов» відомий психолінгвіст та поліглот Віталій Зубков, який викладає 5 іноземних мов: англійську, італійську, іспанську, німецьку та французьку.

У коментарі журналістам він зізнався, що з такою великою аудиторією ще не працював.

«Наразі, попередній досвід був - аудиторія із 410 людей, це були викладачі англійської мови, всі з Києва, і я їм розказував про методику викладання», - сказав Зубков.

На прохання дати поради, яким чином можна швидше вивчити іноземну мову, психолінгвіст відповів, що «вивчити мову неможливо, вивчають інформацію про мову, це називається мовознавство».

«А щоб опанувати мову, треба відчувати її в контексті, треба спостерігати, як носії мови її вживають. І за версією деяких методик цього цілком достатньо. Цілком достатньо того, що ви розумієте носіїв у контексті», - вважає Зубков.

Урок проводився виключно англійською мовою, використовуючи наочності.

Перед уроком Зубков висловив сподівання, що більшість людей орієнтуватимуться не на те, що він говорить, а на те - як.

«Я хочу людям донести 5 прийомів, як можна прискорити володіння мовою. Хочеться, щоб люди говорили незважаючи на те, що їм якось ніяково, вони бояться помилятися», - сказав Зубков.

По-друге, зазначив лінгвіст, важливо, щоб люди зважали більше на те, що вони знають. Зубков радить говорити короткими реченнями та розділяти думки і слова.

«Коли людина щось висловлює, їй чогось не вистачає. Їй треба рідною мовою сформувати думку кілька разів. За тим - розуміння, що сказати щось можна різними способами. І за словами є думка, яку треба передати», - пояснив психолінгвіст.

Він також порадив тим, хто вчить мову, у процесі розмови зосереджуватися на своєму співрозмовнику і не занадто - на власних почуттях.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні