На Волині запровадили карантин через кукурудзяного жука

0
5
На Волині запровадили карантин через кукурудзяного жука
У Любешівському районі запровадили карантин через виявлення шкідника - західного кукурудзяного жука.


Вперше на території Волинської області західний кукурудзяний жук був виявлений у 2017 році методом феромонних пасток, - інформує головне управління держпродспоживслужби у Волинській області.

Карантинний режим запроваджений вже у таких районах як: Володимир-Волинський, Горохівський, Іваничівський, Ковельський, Локачинський, Луцький, Ратнівський, Старовижівський, Турійський на площі 406,2 га.

Імаго шкідника живляться пилком, маточковими стовпчиками, незрілими зернами, листям кукурудзи.

Крім цього, жуки можуть живитися пилком інших рослин з родин гарбузових, бобових, злакових, складноцвітих. Вони пошкоджують зерно в молочній стиглості на верхівках качанів і «виїдають» паренхіму між жилками листків.

Не меншу загрозу становлять личинки, пошкоджуюючи кореневу систему на ранньому етапі розвитку кукурудзи. Що може призвести не лише до ослаблення, а й до загибелі рослин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні