Луцьк може втратити статус обласного центру

9
-2
Луцьк може втратити статус обласного центру
Через гострий дефіцит території Луцьк у випадку об’єднання областей може втратити статус обласного центру.

Про це заявив регіональний консультант з юридичних питань у Волинській області «Асоціації міст України», професор СНУ імені Лесі Українки Валентин Малиновський, - пише ВолиньUA.

Валентин Малиновський зауважив, що площа Луцька сьогодні найменша з обласних центрів України, за винятком Ужгороду, в якого удвічі менше населення.

Це не дозволяє вести мову про прихід серйозного інвестора чи спорудження нових житлових кварталів.

«Луцьк має найменшу площу серед обласних центрів, не враховуючи Ужгороду. Площа Луцька всього 42 км2. Тоді як Ковель має площу 52 км2, Рівне – 63, Тернопіль – 73, Івано-Франківськ – 80, Чернівці – 153 км2. Я нещодавно порівнював розвиток Луцька і схожого за кількістю населення міста Жешув (Польща)

«Там проживає 194 тисячі населення, а площа міста 120 км квадратних. А в перспективі вона має ще більше вирости. Місто розвивається. Будуються проспекти, транспортні розв’язки, нові дороги, житлові масиві, бізнес-центри».

«Тобто відчувається ритм життя міста. А Луцьк не те що не може привести серйозного інвестора. Про нього взагалі мова не йде. Бо якщо прийде такий інвестор, він скаже – дайте мені кілька десятків гектарів для будівництва заводу».

«А в нас немає вільної землі. У Луцьку навіть будинки споруджуються в місцях, де вони не мали б будуватися. Або це зелені зони, або території руїн чи занедбаних промислових складів. Ми не можемо дозволити собі збудувати нові квартали. Луцьк як регіональний центр дуже програє іншим містам. Якщо не приєднається Прилуцька сільська рада, то це буде катастрофа».

Науковець додав, що місто Луцьк може втратити статус обласного центру, якщо ситуація не зміниться. «Про це ще рано говорити. Але однозначно ми втрачаємо час. Бо якщо приймуть рішення об’єднувати області, то Луцьк на даному етапі програє конкуренцію Рівному».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Виходить,що укропи тепер селом будуть керувати?Не по статусу! Хай перебираються в Швейцарію!
Відповісти
Давно пора перенести в Ковель.
Відповісти
Пустовіт недавно казав - не позволєм маршруткам сільським їздити містом раз села не хочуть приєднуватись. А недавно сам голосував за те щоб маршрутка з рованець їздила центром луцька. Ну потужний бос цей пустовітик...
Відповісти
Я вважаю,що Луцьк повинен залишитись обласним центром Волинської області, який взагалі сенс поєднувати 2 області в одну?
Відповісти
Може варто Луцьк до Прилуцького приєднати?
Відповісти
брєд собачий. скрізь у світі міста розвиваються за рахунок приміських територій, особливо промзони, які ВИНОСЯТЬ за межі міста. а стосовно інвестицій - якби місцева влада трохи прикрутила губу стосовно відкатів , то й інвестицій було б більше. друге питання - відсутність ринку землі. ЖОДЕН інвестор не буде вкладати довгі гроші на орендованій землі. пора тупор"лим депутатам це зрозуміти
Відповісти
Про яке об'єднання областей говориться??? Для чого це робити??? І саме головне що курить регіональний консультант з юридичних питань у Волинській області «Асоціації міст України», професор СНУ імені Лесі Українки Валентин Малиновський
Відповісти
Я особисто не хочу об'єднань, нехай так і буде, а то ще Рівне буде доїти нашу область щоб облашувати свою область. Та й Волинь ласий шмат для всіх.
Відповісти
Ковель не є найбільшим містом Волині. А саме за населенням. Населення Луцька перевершує населення Ковеля в 3 раза. От столиця США - Вашингтон населення у 12 разів менше ніж у Нью-Йорку, як і площа у 4 раза. Так давайте ще й Нью-Йорк зробіть столицею. Не обов'язково діло в площі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні