--> «Перші вибори в житті я виграв за 120 доларів», – Роман Безсмертний | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Перші вибори в житті я виграв за 120 доларів», – Роман Безсмертний

0
1
«Перші вибори в житті я виграв за 120 доларів», – Роман Безсмертний
Про таємниці української політики, свої стосунки з Леонідом Кучмою, Віктором Ющенком, Володимиром Горбуліним та іншими політиками говорив на зустрічі з молоддю в Луцьку майбутній кандидат на пост Президента України Роман Безсмертний. Зустріч відбулася в середу, 5 вересня, в Молодіжному центрі Волині.



Відомий політик, державний діяч, дипломат, історик зізнався, що дуже часто він знаходить відповіді на складні запитання сучасної української політики саме в підручниках з історії. Тому закликав молодь багато читати і розрізняти інформацію і знання.



За словами Безсмертного, інформація з книги – це знання, а інформація із соцмереж, новинних ресурсів може бути фейком, маніпуляцією, яка зникне на другий день. І про її поширення дуже добре «турбується» сьогодні Росія. Особливо тут, на Волині. У цьому контексті Роман Безсмертний нагадав тему Волинської трагедії 40-х років минулого століття, інтерес до якої постійно підігріває наш північний сусід.



Випускникам вишів, а особливо молодим історикам і політологам, політик радить не забувати про відповідальність за слова. «Ви – еліта. І повинні пам’ятати вираз Лесі Українки про те, що слово – зброя. А зброя вбиває. Тому перш ніж щось сказати, варто подумати. Я до сьогодні боюся деякі речі говорити з новітньої української історії, бо це може завдати шкоди людям», – зізнався Роман Безсмертний.

На переконання народного депутата України чотирьох скликань, молодим людям, аби не розчаровуватися в політиці, не потрібно реагувати на сторонні речі, а працювати.



Україні, вважає державний діяч, потрібні визнання ролі еліти в суспільстві, ціннісні орієнтири, що, на жаль, були втрачені за останній час. «Моральний кодекс будівника комунізму ми викинули на смітник, а десять заповідей Христа так і не повернули, – каже Безсмертний. – І тепер ми, як лобода. Сьогодні в готелі у Луцьку я марно шукав у тумбочці Біблію. Її там нема. А в Польщі в готелі є, і в Америці є».



Політика, за визначенням Арістотеля, це мистецтво управління державою. Це дуже складна робота. А нинішні політики і журналісти подають політику як шоу. Такі підходи, на переконання Романа Безсмертного, негайно треба змінювати.

Роман Безсмертний був учасником тристоронньої контактної групи під час переговорів у Мінську щодо Донбасу. Його запитали, чи правда, що під час цих розмов Путін кричав на Порошенка, як про це нещодавно розповів екс-президент Франції Франсуа Олланд. «І перший (Путін – ред.), і другий (Порошенко) ненавиділи один одного по телефону. І другий (Порошенко – ред.) не раз кричав на першого. Я це бачив», – розповів Роман Безсмертний.



«На Мінський процес я дивився як на передишку. А далі пауза затягнулася. Формально ми не в стані війни, Женевські угоди і інші міжнародні правові норми тут не діють. Тож треба повертати ситуацію в правове поле», – вважає дипломат і вчений.



На його переконання, єдиним варіантом виходу з тупика є діалог Києва і Кремля. «Нам треба нав’язати діалог Росії», – вважає Безсмертний. Водночас потрібно формувати сильну боєздатну армію. «Хочеш миру – готуйся до війни», – нагадав політик крилатий вислів. І третім завданням, яке потрібно вирішити, щоб досягти успіху, має стати агресивна українська дипломатія.

«Як політик, який не має партії і потужної фінансової підтримки, збирається вигравати вибори Президента?» – запитав хтось із присутніх.



«У 1994 році я виграв перші вибори у житті за 120 доларів, – відповів Роман Безсмертний. – Тож якщо працюєш, всього можна досягти».


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні