На Волині скоротився рівень безробіття

3
-5
На Волині скоротився рівень безробіття
На Волині поменшало безробітних. Згідно зі статистикою, за перший квартал 2018 року він становив 13%, що на 0,7% менше, ніж за поточний період минулого року.

Про це стало відомо 6 вересня під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства, пише Перший.

Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк розповів, що за січень-червень послугами центру зайнятості скористалось 26,2 тисячі осіб. З них на вільні на створені робочі місця працевлаштували 11,9 тисячі людей. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучили 3871 людину.

Станом на 1 липня на обліку перебувало 8,5 тисячі безробітних. Для них було 3600 вакансій. Роман Романюк наголосив, що центр зайнятості працює для двох цілей – пошуку роботи для безробітних та задоволення потреб роботодавців.

За його словами, якщо людина двічі відмовляється від запропонованої їй вакансії, її знімають з обліку. «Зменшення кількості безробіття є, зменшення кількості людей на обліку також є», – сказав Роман Романюк.

Він також додав, що якщо у людини є сім’я, вона не буде працювати за зарплату 5-6 тисяч. Член комісії Сергій Сівак розповів, що відбувається трудова міграція за кордон, оскільки люди шукають місця, де їм платять більше грошей.

Комісія взяла до відома озвучену інформацію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну звісно скоротився бо люди чухнули за кордон, а в нас бюджети валяться, долар росте і взагалі невідомо що з Україною буде :(
Відповісти
Висновки для недалеких! Тє. більшості
Відповісти
Пропонувати роботу на пів мінімалки, а потім знімати з обліку за відмову, - звичайно буде рівень безробіття малий і показники відомства "Вінницькіх вундеркіндів" показовим..
А якщо людина шукає роботу щоб утримувати сім'ю і не виступати в ролі попрошайки за субсидією..?
Такі пропозиції були? Ну хоч ДВІ за рік?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні