Під Луцьком сільрада здавала землю за безцінь. ВІДЕО

0
5
Під Луцьком сільрада здавала землю за безцінь. ВІДЕО
У Заборольській сільській раді занизили ставку орендної плати за землю в десять разів.

Відповідне рішення прийняла сільська рада щодо окремої ділянки одному з місцевих підприємців ще в 2007 році, - інформує 12 канал.

Йдеться про чималий шмат землі - понад 46 гектарів. Щодо цієї ситуації Прокуратура області звернулась до Господарського суду з позовом в інтересах держави в особі сільської ради.

Відповідно до вимог Податкового кодексу України, орендна плата за землю не може бути меншою за земельний податок, встановлений відповідним органом місцевого самоврядування.

Відтак, Заборольську сільську раду зобов’яжуть змінити умови договору оренди землі та збільшити плату за користування ділянкою з менш ніж 8 тисяч гривень до більш як 55 тисяч гривень на рік.

Раніше Луцька міська рада порушила законодавство. Антимонопольний комітет виявив, що депутати створили нерівні умови для підприємств. Йдеться про новостворене КП "Луцькі ринки", що запрацювало з лютого цього року.

Їм встановили ціну оренди землі в один відсоток. В той час, коли інші ринки зобов’язані платити 4,7 відсотка.

Детальніше - у сюжеті.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні