Показали унікальне фото Старого ринку у Луцьку

2
8
Показали унікальне фото Старого ринку у Луцьку
У мережі з'явилася унікальна світлина луцького ринку.

Нею поділився на своїй сторінці у "Facebook" фотограф Віктор Чухрай.

За його словами, це слайд, зроблений приблизно у 1985 році.

"Думаю, що такий проект був давно зреалізований і ідея забудови території ринку модними "ятками" - це знову закрити замок, як і сьогодні він закритий контейнерами. Надати пріорітет бульдозерам - і все буде значно краще!" - написав автор.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЯКИМ БУВ ЛУЦЬК БЕЗ СТАРОГО РИНКУ?



Відзначимо, до Другої світової війни на місці Центрального ринку в Луцьку було звичайнісіньке болото. Коли повінь – під мурами замку плавали човнами. Узимку там каталися на лижах.

Ідея закатати болото попід замком в асфальт належить радянським будівничим. По війні влада взялася відбудовувати зруйнований Луцьк.

У 1963-му архітектори розробили черговий генплан, який був розрахований до 1980 року і передбачав «концентричне розташування житлових районів довкола стародавнього історичного ядра, оточеного з трьох боків поймою р. Стир».

Точної дати будівництва Центрального ринку не пригадують навіть його нинішні власники.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а тепер порівняйте з бомжатнею 2018 року
Відповісти
Тоді керували комуністи, подивіться яким був ЗАГС та кінотеатри і до яких руїн його довели наші рідні українські мародери що захватили владу, яким був Будинок офіцерів при фашистах і при комуністах .
Коменарії є товариші мародери? Що ви створили за 30 років, Гітлер за 20 років підняв Німеччину до лідерів світу, поляки за 19 років збудували вам Міську раду, почту, банкИ, кінотеатр, перший театр, поклали бруківку...
Українці не спроможні керувати створити державу. Подивіться кого вивбрали до влади ЗЛОДІЇВ вами навіть керують із Швецарії по телефону. Пора признатися ВИ СТАДО БАРАНІВ
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні