Вимоги до вступу у виші у 2019 році стануть жорсткішими

0
-12
Вимоги до вступу у виші у 2019 році стануть жорсткішими
Міністерство освіти планує розширити практику встановлення мінімальної кількості балів для вступу на спеціальності з особливо високим рівнем суспільної відповідальності. А ось для вступників у медичні та педагогічні виші, які виявлять бажання працювати у сільській місцевості, передбачають ввести додаткові пільги.

Про це повідомляє «Освіта.ua».

Відповідні положення містяться у проекті Умов прийому до закладів вищої освіти на 2019 рік.

Як відомо, у 2018 році вступникам, щоб взяти участь у відборі на спеціальності «Стоматологія», «Медицина» або «Педіатрія», необхідно було мати не менш як 150 балів з другого та третього конкурсних предметів (біології та хімії або математики).

Проект Умов прийому до вишів у 2019 році передбачає наявність у вступника 150 мінімальних балів зовнішнього оцінювання з першого та другого конкурсних предметів на спеціальності галузей знань «Право», «Публічне управління та адміністрування» та «Міжнародні відносини», а також з другого та третього конкурсних предметів – на спеціальність «Фармація, промислова фармація».

Ще однією новацією вступної кампанії 2019 року має стати запровадження механізму першочергового зарахування вступників у медичні та педагогічні виші, які виявлять бажання працювати у сільській місцевості. Йдеться про вступників на спеціальності галузей знань «Освіта/Педагогіка» і «Охорона здоров’я», які укладуть угоду про відпрацювання не менш як 3 роки в селі або селищі міського типу.

Проект Умов прийому до закладів вищої освіти на 2019 рік розміщено для громадського обговорення, яке триватиме до 19 вересня 2018 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні