Андрій Куликов поговорив з лучанами про журналістику, фейки та пропаганду

0
4
Андрій Куликов поговорив з лучанами про журналістику, фейки та пропаганду
У рамках проекту "Школа свідомого громадянина", 4 вересня у РЦ "Промінь" відбувся черговий захід, організований Громадянським Рухом "СВІДОМІ". Цього разу гостем став відомий український теле- та радіоведучий, журналіст Андрій Куликов. Він провів лекцію на тему "Як не бути обманутим в епоху інформаційних війн".

За декілька хвилин до початку заходу зал був переповнений учасниками. На лекції були присутні і школярі, і студенти, і викладачі, і вчителі, і просто зацікавлені лучани.




Запрошеного гостя представила модератор зустрічі Галина Падалко. Спочатку Куликов розповів про свої студентські роки, про те, як потрапив у журналістику. Андрій поділився трьома принципами від Ярослава Королевича, який запропонував йому роботу журналістом.

1. Не пускають у двері, лізь у вікно

2. Якщо події немає, створи її

3. Брехня на користь радянської влади – то свята правда.

Із першим правилом Куликов погодився: "Я переконався, що так і є", також він додав, що і зараз простежується така тенденція. А щодо другого, журналіст так не вважає.

Далі гість розповідав лучанам про свою роботу у газеті, на радіо, на телебаченні. І тоді перейшов до головної теми заходу - порадив як вберегтися від фейків та як стати медіасвідомим. Пан Андрій наголосив: "Не читайте тільки заголовки".

Традиційно "СВІДОМІ" запитали запрошеного спікера про 3 книги, 3 фільма, 3 поради для аудиторії. Одну із книг, а саме "Століття Якова", отримала у подарунок глядачка. Журналіст порадив присутнім збирати гриби, збирати ягоди та не одягати дуже багато одягу взимку.

Також Куликов подарував книгу "Про нас", у якій можна детально прочитати про Громадське радіо та компакт-диск із українською джазовою музикою.

За словами Галини захід пройшов дуже атмосферно і затишно, а вільних місць у залі не було.

"Ми, власне, не передбачали іншого сценарію, запрошуючи Андрія Куликова.
Особисто для мене він є найбільш скромною людиною з надзвичайно глибокими знаннями та компетенціями і прекрасними людськими якостями, яких я коли-небуть зустрічала.

Обрана нами тематика має надзвичайну актуальність. Тим більше, з огляду на широке поширення соціальних медіа, в яких інформація таргетується і подається згідно з твоїх попередніх запитів, що створює інформаційний вакуум, тема про фейки і те, як правильно вибудовувати свій інформаційний простір - дуже важлива", - розповідає Падалко.



Координатор проектів Громадянського Руху "СВІДОМІ" Христина Назар доповнила, що "Школа свідомого громадянина" функціонує вже майже рік. Протягом цього часу провели вісім зустрічей з відомими та успішними людьми. Також зупинятись на форматі public-tok не збираються, адже стратегічно команда планує, що проект розширюватиметься у таких напрямках як дискусії, круглі столи, тренінги, можливо і дебати чи панельні дискусії.

"«Школа свідомого громадянина» – це платформа, яка об’єднує багато освітньо-просвітницьких течій, та ставить собі за мету сформувати цілісну особистість, яка розвиватиметься сама та розвиватиме суспільство. Ми хочемо виховати якнайбільше "європейців".
Це довгостроковий проект, який спрямований на виховання нової генерації людей, які будуть змінювати Луцьк та робити його кращим", - резюмує Христина.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні