--> Волинський фахівець зі здорового харчування назвала головне правило ефективної дієти | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинський фахівець зі здорового харчування назвала головне правило ефективної дієти

0
0
Волинський фахівець зі здорового харчування назвала головне правило ефективної дієти
Консультант зі здорового харчування із Волині Світлана Філюшкіна розповіла, від яких продуктів раціону варто відмовитися, аби не лише схуднути, але мати здоровий вигляд.

Про це йдеться у інтерв'ю на "Слово правди".

"Здорове харчування передбачає обмеження у простих вуглеводах, які швидко розщеплюються, дають енергію, але не несуть жодної користі – це солодощі, випічка, газовані напої, солодкі фрукти у великих кількостях. Складні вуглеводи – це каші, макарони з твердих сортів пшениці, овочі тощо. До речі, щодня потрібно з’їдати не менше 300 грам овочів – тобто приблизно по сто грамів на сніданок, обід та вечерю", - розповідає волинянка.

Світлана Філюшкіна каже, що їжу в жодному випадку не потрібно штучно насичувати жирами – смажити страву на сковорідці у великій кількості олії чи щедро засмачувати маслом кашу та картопляне пюре.

"Саме через смаження у фритюрі (де є надлишок соняшникової або кукурудзяної олії) в фаст-фуді дуже багато омега-6 жирів, які здатні викликати запальні процеси в організмі. І у споживачів, а це переважно підлітки, через це на обличчі з’являється вугрова висипка. Збалансувавши раціон, можна знизити її прояв, – пояснює фахівець із харчування.

Здорове харчування хоч і є своєрідною дієтою на все життя, втім усе не так безрадісно, як, можливо, здається, адже у 10 відсотків від денного раціону дозволяється включати і улюблені некорисні продукти – цукерка, тістечко чи шматок піци.

За словами Світлани, меню повинне бути різноманітним, включати не менше 30 найменувань продуктів, але необов’язково це мають бути складні страви – можна щодня снідати вівсянкою або яйцями, перекушувати кисломолочним сиром з горіхами та медом або фруктами, на обід їсти крупи з рибою або курячим філе, а на вечерю вживати овочі з рибою, яйцями або суп чи борщ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні