У Луцьку збирають кошти на медпристрої для діабетиків. ВІДЕО

2
-3
У Луцьку збирають кошти на медпристрої для діабетиків. ВІДЕО
У Луцьку збирають кошти на інсулінові помпи, призначені для хворих на цукровий діабет.

Понад тисяча лучан хворіють цукровим діабетом, з них майже чверть - діти, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Мінімальні витрати на інсулін, шприци та інші необхідні для лікування речі - три тисячі гривень на місяць. Цього може бути достатньо для хворого, який досконало знає свою проблему, уміє сам ліквідувати напади, ввести собі потрібну дозу інсуліну.

Найгірше підліткам. У такому віці доза препарату постійно змінюється. Автоматично контролювати її може спеціальний прилад - інсулінова помпа.

"За статистикою діти, які знаходяться на інсуліновій помпі, покращують свій гліколізований цукор. Тобто, в них більш-менш нормально. Вони можуть користуватися, жити як нормальна людина", - розповідає батько хворого на діабет Ігор Волохань.

Інсулінова помпа - обладнання дороговартісне. Найдешевша - дві тисячі доларів. Саме тому її у Луцьку мають лише п’ятеро дітей. Аби полегшити життя ще декільком діабетикам, батьки хворих нещодавно організували благодійний фонд. Зараз тут збирають гроші саме на закупівлю таких приладів.

"Ми просимо відгукнутись на цю акцію, допомогти цим дітям для закупівлі цих інсулінових помп. Всі гроші будуть прозвітовані у Фейсбуці або через 12 канал", - додає Ігор Волохань.

Збирати гроші на інсулінові помпи будуть до Всесвітнього дня діабету, що відзначають 14 листопада. Далі Фонд планує акумулювати кошти і на інші потреби дітей.

Щороку кількість хворих на цукровий діабет зростає. За підрахунками МОЗ в амбулаторних картках цей діагноз зазначений у більш як трьох відсотків українців. Однак, медики кажуть, що реальна кількість діабетиків у 2–2,5 рази вища внаслідок недіагностованих випадків хвороби.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чтобы вылечить диабет достаточно каждый день пить минералку типа лужанская,шаянская.
Відповісти
Якщо так званий президент, в.о. міністра охорони здоровя, премєр міністр не виконують своїх обовязків по захисту населення, на мою думку вони повинні бути знищені, як паразити.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні