Волинянин у складі злочинної групи силоміць утримував людей у псевдореабілітаційному центрі

0
1
Волинянин у складі злочинної групи силоміць утримував людей у псевдореабілітаційному центрі
У Тернопільській області злочинна група, у складі якої перебував волинянин, силоміць утримували людей у псевдореабілітаційному центрі.

Про це повідомили у відділі комунікації обласної поліції, - передає УНН.

Група зловмисників у складі чотирьох осіб на території Тернопільського району організувала діяльність так званого психореабілітаційного центру з надання послуг по лікуванню від наркологічної, алкогольної залежності та ігроманії.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:Облава на підпільний реабілітаційний центр під Луцьком: подробиці

"Рекламна кампанія центру під назвою "Твоя незалежність" через соціальні мережі, роздавання листівок на вулиці приносила стабільний і немалий дохід. Адже родичі, дізнавшись, що функціонує такий заклад, який повертає наркоманів, алкозалежних до нормального життя, платили чималі кошти за оздоровлення рідних. Як встановили поліцейські, місяць перебування в центрі вартував від десяти до тридцяти тисяч гривень. А зловмисники навмисно затягували лікування на тривалий період", - повідомили у ГУНП.

Але після так званого лікування пацієнти скаржилися на погіршення стану здоров’я.

Як зазначили в поліції, за попередніми даними, зловмисники робили з потерпілих "зомбі", наколюючи їх сильнодіючими препаратами, а родичам стверджували, що реабілітацію треба продовжити, адже це процес тривалий.

Детективи встановили, що були випадки, коли людей по дев’ять місяців не випускали на вулицю, тримаючи в душних кімнатах, у яких вікна були наглухо забиті.

"Серед "послуг" психореабілітаційного закладу було й примусове доправлення пацієнтів: людину силою забирали з дому, вантажили в автівку і завозили до центру. За цю послугу теж платили ті, хто бажав оздоровлення своїм рідним. Вартувала вона в межах двох-двох з половиною тисяч гривень", - розповів заступник начальника ГУНП в області Володимир Галевич.

Організаторами злочинного угрупування виявилося подружжя зі столиці. Раніше судимий за зґвалтування та наркозлочини 39-річний киянин спільно зі своєю 32-річною дружиною винайняли в одному з сіл Тернопільського району приватне помешкання, і, не маючи ні медичної, ні психологічної освіти, ні жодної ліцензії на здійснення лікувальної практики, почали "оздоровлювати" людей.

Через деякий час до кримінальної діяльності долучилися 33-річний житель Волинської області та 25-річний тернополянин.

"Слідчо-оперативні заходи тривають і перелік злочинів, вчинених зграєю, найімовірніше розшириться", - уточнили в поліції.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні