--> У новозеландському селищі хочуть заборонити домашніх котів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У новозеландському селищі хочуть заборонити домашніх котів

1
0
У новозеландському селищі хочуть заборонити домашніх котів
Невелике селище на півдні Нової Зеландії планує заборонити домашніх котів.

Згідно з проектом нововведень, власники котів з селища Омауі зобов'язані стерилізувати своїх тварин, чіпувати їх та занести до спеціально створеної базі даних, - пише ВВС Україна.

Після смерті домашніх улюбленців жителі селища вже не матимуть права завести нових.

Хоча пропозиція виглядає незвичною, її прихильники вважають, що аналогічні закони мають бути й в інших населених пунктах. Причина - домашні коти щороку вбивають величезну кількість пташок та інших дрібних тварин.

"Коти - чудові домашні улюбленці, які народжують прекрасних кошенят. Але ми не маємо дозволяти бродити їм де завгодно - це очевидно", - каже доктор Пітер Марра, керівник Смітсонівського центру міграції птахів.

"Ми ж ніколи не дозволяємо цього собакам. Настав час задуматися про те, щоб поводитися з котами так само", - додає Марра.

Влада Омауі каже, що бажання заборонити котів легко зрозуміти, якщо переглянути відео з камер спостереження: домашні улюбленці, що гуляють без нагляду, постійно нападають на пташок, рептилій та комах, що розповсюджені у цій місцевості.

"Таким чином, якщо ви з Омауі, ваш кіт живе звичним життям і продовжує робити те саме, що робив раніше. Але коли він помре, у вас вже не буде можливості придбати нового", - пояснює представник департаменту з захисту навколишнього середовища Алі Мід.

Серед головних прихильників заборони котів - Джон Коллінс, голова благодійного фонду Omaui Landcare Charitable Trust.

"Ми не ненавистники котів, але ми хочемо, щоб наше місцевість була багатою та різноманітною у тому, що стосується диких тварин", - каже Коллінс.
Теги: тварина, кіт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В общем, д’Бiли е не тiльки серед нас. Ми не поодинокi у цьому свiтi
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні