Хата з химерами. ФІШКА ВОЛИНІ

0
-4
Хата з химерами. ФІШКА ВОЛИНІ
У селі Свійчів Володимир-Волинського району є унікальна хата. Аналог луцького Будинку Голованя чи київського Будинку з химерами.

Автор скульптур, що оточують будівлю, - скульптор і художник із Володимира-Волинського Олег Дубинчук. Він зовсім не ображається, коли його називають "сільським Голованем"... Батьківську оселю чоловік заселив чудернацьким звірством, казковими героями, історичними персонами. Працював над цим десятки років.

Є тут чудернацьке коріння, майстерно перетворене на зміїні голови. На стіні старої хати вишикувалася шеренга козацьких образів. З хати на дорогу дивляться портрети ...Лесі Українки, Тараса Шевченка, Гомера і Пушкіна. Лавка - й та, "оперезана" зміями. Попід клунею - триголові дракони. Під парканом - Кий, Щек, Хорив та Либідь. Їм, каже скульптор, уже літ за 30. Мало не на кожній скульптурі Дубинчука у Свійчеві - птахи.

Довідково.

Олег Дубинчук є автором дерев'яних скульптур, які встановлені у повстанському урочищі Вовчак на Турійщині.

Як дістатися.

Свійчів – село у Володимир-Волинському районі. Відстань від Луцька – 69 км.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні