Донька загиблого під Іловайськом волинянина присвятила батькові вірш

0
2
Донька загиблого під Іловайськом волинянина присвятила батькові вірш
Донька загиблого під час виходу з "Іловайського коридору" володимирчанина Сергія Смірнова Крістіна написала зворушливий вірш, який присвятила батькові, з нагоди річниці Іловайської трагедії.

Про це йдеться у її дописі у Фейсбуці.

"Сьогодні третя річниця Іловайського котла. Не було ще жодного дня, щоб я не пам'ятала, якою ціною я маю спокійне та мирне життя без війни, якою ціною я можу робити будь-які повсякденні речі. Ти віддав своє життя, щоб захистити нас, свою сім'ю. Татку, ти назавжди будеш для нас героєм. А герої не вмирають...

Приходить тато уві сні,
Іде далеко, аж з Донбасу,
Де сну нема, де все в огні.
Дочці він не жалкує часу.

Він коло ліжка посидить,
Спитає тихо, як матуся.
Так ніч минає, наче мить,
І я прокинутись боюся.

А зранку знову я одна,
Та спорожніє наша хата,
Тебе чекає твій загін,
Та ти приходь до мене, тато.

Ти повертайся навесні,
Додому вдвічі легший шлях.
Ти дуже довго на війні...
Приходь назавжди, не у снах
", - написала вона.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Володимирі на кладовищі з'явиться схема розташування могил Героїв



Довідково:

Сергій Смірнов — український військовослужбовець, старший прапорщик Збройних сил України. Загинув під час російсько-української війни.

Народився 26 квітня 1975 року в Красноперекопському районі Кримської області. Після проходження строкової служби в Збройних силах України закінчив школу прапорщиків, подальшу військову службу проходив у 51-й механізованій бригаді, яка базувалась у Володимирі-Волинському, на посаді старшини роти.

Разом із іншими бійцями бригади брав участь у відсічі збройної агресії Росії, зокрема у боях під Іловайськом.

29 серпня 2014 року під час виходу з оточення старшина роти загинув внаслідок обстрілу українських військових російськими військами біля села Новокатеринівка Старобешівського району, у так званому «зеленому коридорі».

Тривалий час Сергій Смірнов вважався зниклим безвісти, були чутки про те, що він потрапив у полон до сепаратистів.

Тіло Сергія спочатку було поховано на Кушугумському цвинтарі під Запоріжжям разом з іншими невпізнаними воїнами. Лише в травні 2015 року полеглий герой був упізнаний за результатами експертизи ДНК.

Після ідентифікації тіло загиблого героя було урочисто перепоховане у Володимирі-Волинському 23 травня 2015 року. Прощання відбулось у Соборі Різдва Христового УПЦ КП.

Вдома у Сергія Смірнова залишились мати, дружина та дві дочки-школярки.

22 вересня 2015 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

9 вересня 2015 року Володимир-Волинська міська рада посмертно нагородила Сергія Смірнова почесною відзнакою «За заслуги перед містом Володимир-Волинський».

(За інформацією Вікіпедії.)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні