У Луцьку - новий інклюзивний центр. ВІДЕО

0
-1
У Луцьку - новий інклюзивний центр. ВІДЕО
У Луцьку відкрили новий інклюзивно-ресурсний центр.

Тут опікуватимуться дітьми з інвалідністю віком від восьми до 12 років, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Нині у Луцьку з 37 тисяч школярів - п’ять тисяч потребують спеціальних освітніх програм.

"Центр не навчальний, центр - діагностичний. Проводиться комплексне вивчення дітей з порушеннями розвитку і даються рекомендації для подальшого їх супроводу в інших закладах, інклюзивних закладах також шкільної і професійно-технічної освіти, - розповідає директор інклюзивного центру Олексій Танський.

Працівники центру також будуть супроводжувати таких дітей в інших навчальних закладах. Нині інклюзивну освіту вже запровадили в восьми школах Луцька.

У новенькому центрі - п'ять кабінетів. Окрім директора, тут працюватимуть логопед, два психологи та вісім вузькоспеціалізованих педагогів-дефектологів.

"Тут зможуть отримати відповідні консультації не лише діти, не тільки батьки, а й педагоги. Адже діти, які інклюзовані в освітній простір закладів середньої освіти, мають мати відповідну підтримку і теж консультації отримувати", - зазначає начальниця управління освіти Зіновія Лещенко.

Під інклюзивно-ресурсний центр віддали поверх Будинку вчителя, що на вулиці Шевченка.

Раніше тут був Луцький РАГС. Пізніше зробили будинок вчителя. Тепер він поступився першим поверхом центру інклюзивної освіти.

На ремонт приміщення та закупівлю обладнання витратили понад два мільйони 200 тисяч гривень. Будинок вчителя, обіцяють владці, так і залишиться на другому поверсі.

"Я думаю, що з першого вересня будинок вчителя працюватиме в штатному режимі і буде виконувати ті функції, які на нього покладають", - зауважує в.о. Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

В повному обсязі усі структури запрацюють з першого вересня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні