Навіть хмари розійшлися: як у Луцьку закривали «Поліське літо з фольклором»

2
22
Навіть хмари розійшлися: як у Луцьку закривали «Поліське літо з фольклором»
Закриття міжнародного етнофестивалю «Поліське літо з фольклором» відбулося в Луцьку на стадіоні «Авангард».

Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

У фестивалі взяли участь колективи з шести іноземних країн, які представляють чотири континенти. Зокрема Азію презентував колектив з Індії, Африку – колектив з Єгипту, Північну Америку – колектив з Мексики, Європу – учасники з Литви та Італії.

Відкриття фестивалю відбулося 22 серпня, гості презентували свою культуру в Луцькому замку.

Уже наступного дня навчитися танцювати національні танці Туреччини, України, Литви та Індії на Театральному майдані у Луцьку мали змогу усі охочі у рамках міжнародного фестивалю «Поліське літо з фольклором».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Поліське літо з фольклором»: урочиста хода учасників вулицями Луцька

Святкували іноземні гості з лучанами й День Незалежності, показуючи свої національні танці.

Автoр тa зaснoвник прoекту зaслужений діяч мистецтв Укрaїни Юрій Вoйнaрoвський каже, що гості вражені красою міста та привітністю лучан.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як лучани святкують міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором». ФОТО

«Спілкуючись з гостями, я бачу, що вони дуже задоволені й мають лише найкращі враження про Луцька та наших людей. Адже впродовж цих днів вони багато гуляли містом, навіть до 2 ночі нашим парком, щоб побачити ілюмінації. І за цей час їм ніхто навіть не нагрубив, навпаки, вони казали, що лучани привітно зустрічали, усміхалися, махали рукою вітаючись і робили спільні світлини.

Наш фестиваль вже має свою традицію та режисуру, втім, щороку для глядача є щось нове. Для прикладу, цього року вперше у нас виступав колектив з Єгипту, а це 45-та країна, яка побувала в Луцьку за часи «Поліського літа з фольклором». Окрім цього за час фестивалю три колективи робили виїзди у Рівне та Боратин. Приємно, що постійно більшає глядачів та любителів фестивалю. Зауважимо, колектив з Польщі не хотів їхати, мовляв, у нас війна і дітей бояться відпускати. Але я думаю, що це політичне рішення. Адже єгиптяни навпаки просили нас, щоб долучитися до фестивалю», - розповів Юрій Войнаровський.

Партнером фестивалю є Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», який виділив на проведення заходу 260 тисяч гривень.

Одним із яскравих моментів фестивалю був виступ представників із Єгипту, під час якого танцюрист хвилин з 10 невпинно крутився на одному місці, виконуючи заворожуючий танець з яскравим одягом.


Здавалося б, що фізично вже не можливо довше танцювати, однак єгиптянин із новою силою продовжував танець.


Бурхливими оплесками зустріли й сексуальний танець й гостей з Індії.


Негода та сильний дощ намагалися завадит фестивальникам, однак український народний танець розігнав хмари й усі учасники фестивалю, разом з іноземними представниками, виконали народний танець України.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
22

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Єгипет дуже круто!!!
Відповісти
Маємо подякувати п. Войнаровському за досконалу організацію фестивалю/як і щороку!!!!/
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні