Нововолинську – 68: місто з висоти пташиного польоту

0
6
Нововолинську – 68: місто з висоти пташиного польоту
Нововолинську виповнилося 68 років. З нагоди річниці місто зняли з висоти пташиного польоту.

Про це пише БУГ.

Сьогодні Нововолинськ – місто обласного значення, в якому за останнім переписом населення проживає більше 53 тисяч мешканців.

А починалося усе у липні 1950 року, коли на околиці села Дорогиничі було закладено першу волинську шахту, а вже 23 червня 1954 року перші тонни вугілля видали гірники шахти № 1.

10 квітня 1951 року Указом Президії Верховної Ради Української РСР засновано селище шахтарів у складі Іваничівського району, якому і дали назву «Нововолинське».

Активно зводилися житлові будинки, інфраструктура, з’являлися нові копальні.

У квітні 1957-го робітниче селище стало містом районного підпорядкування. 25 вересня 1958 року його віднесено до міст обласного підпорядкування.

У роки заснування Нововолинськ вважали дуже перспективним шахтарським містечком. Джерела пишуть, що гірники видобували вугілля вдвоє більше, ніж такі держави, як Італія, Португалія, Швеція, разом узяті.

Сьогодні копальні одну за одною закривають. Повноцінно працює лише дві шахти, ще одна 29 років будується, і здається, що цей процес нескінченний.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні