Схеми «під градусом»: Як у Луцьку «воюють» на ринку горілки. ВІДЕО

3
2
Схеми «під градусом»: Як у Луцьку «воюють» на ринку горілки. ВІДЕО
В Україні діє правило так званої індикативної ціни. Це – встановлена урядом цифра, нижче за яку не можна продавати алкоголь. Наприклад, півлітри горілки не можна продавати дешевше, ніж за 79 гривень 55 копійок, а «чекушка» повинна коштувати від 39 гривень 78 копійок.

Та в гонитві за споживачем, деякі виробники вигадали, як обійти таку вимогу. Донедавна в Луцьку продавали горілку «Біленька», під корок якої вкладали 20 гривень. Тобто, горілку продавали за нібито правильною ціною, не нижче, ніж вимагає держава… Але під корок клали решту і фактично ціна пляшки – не 85 гривень, а 65. Тобто – менше встановленої межі – 79,55.

Не гребують маніпулювати такими маркетинговими акціями навіть бізнесмени, які за сумісництвом є представниками влади. Наприклад, депутат Луцькради Євген Ткачук та депутат Княгининівської сільради Ігор Курілін.

До того ж, на пляшках «Біленької», які журналісти придбали під час контрольної закупки, виявилися «перебиті» акцизні марки. Експертиза показала: на «акцизках» витерта сума акцизного збору і нанесена нова.

Експерти пояснили, як може працювати ця схема. Хтось закупив акцизки, наприклад, для пляшок-стограмівок, а ціну підправив, ніби це – акцизний збір за півлітрові пляшки. Вийшло – вп’ятеро дешевше.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А МВФ хай і надалі ставить раком українців за 1 з лишнім млрд долларів позички...
Відповісти
Цього лисого мудила давно на площі треба за яйця підвісити.і забрати депутатську недоторканність
Відповісти
Не на ринку а за корито свиняче, а думають що бізнесмени
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні