Дірявий дах, гнила підлога і стіни: у Луцьку люди живуть в аварійному будинку. ВІДЕО

2
4
Дірявий дах, гнила підлога і стіни: у Луцьку люди живуть в аварійному будинку. ВІДЕО
Лучани на вулиці Дубнівській,49 живуть у будинку із дірявим дахом, гнилою підлогою та стінами. А останній тиждень ще й не мають води, через порив труби у підвалі.

Люди не можуть ні помитись нормально, ні їжу приготувати. Аби мати бодай якусь воду, ходять з пляшками до сусідів і друзів. Усе через те, що тиждень тому у підвалі цього будинку прорвало трубу, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Люди кажуть, звертались до комунального підприємства, однак там їм зарадити не змогли. Тож воду довелось просто перекрити і в цьому будинку, і в сусідньому. Хоча труба досі протікає і затоплює фундамент.



"На речку хожу, с канистрой на речку хожу, набираю речную воду, чтоб сливать унитаз, а по квартирам, по соседям просим воду. Будем обращаться в горсовет, не поможет горсовет - будем обращаться в прокуратуру. Мы брошеный дом, просто брошеный дом, мы никому не нужные", - каже мешканка будинку Ірина Чеусова.

Мешканці кажуть, у водоканалі їх попросили викопати біля будинку яму глибиною 2,5 метри і знайти трубу. Копати люди почали, але вони навіть не впевнені, що роблять це в правильному місці.

У самому ж комунальному підприємстві запевняють, що це не їхня сфера відповідальності. Комунальники радять звертатись за допомогою до приватних підприємств.

"Це трапилося в них не на зовнішніх мережах, а на внутрішньо будинкових. Водоканал не має ніякого відношення до цього, тобто ніякої запірної арматури всередині, будинок дуже старенький, ніякої запірної арматури там не було. Ми тим не займаємось, це не наш суб'єкт господарювання, скажем так. Що могли - вони нас попросили зачинити воду і ми зачинили", - зазначає зступник директора КП "Луцькводоканал" Володимир Чупун.

Нарікають мешканці не лише на прорив труби, а й загалом на поганий стан будинку. Дах протікає, дерев'яні стіни і підлога гниють. Кажуть, житлово-комунальне господарство минулого року зняло його з балансу, хоча за 50 років обслуговування зробило лише косметичний ремонт і дашок над під'їздом.

"У нас ни рынвы не сделаны, ничего. За наши средства два года или три назад побелили, и то зимой, коридор. Он уже осыпался. Нам просто интересно, где, за что мы платили все эти годы за утримання будинку", - каже місцева мешканка Любов Ковальова.

Лише на ремонт дірявого даху, за словами мещканців, потрібно 80 тисяч гривень. А таких грошей вони не мають, адже більшість - пенсіонери.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай роБлять! Хто їм винен?!!(( На халяву отримали і пожиттєво хочуть мати халяву!??(( Досить совкових дармоїдів!!!
Відповісти
нафік ми сплачуємо "утримання будинку? це шо, куди, кому?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні