Місця щасливих людей або Як лучани співали пісні Кузьми. ФОТО

0
11
Місця щасливих людей або Як лучани співали пісні Кузьми. ФОТО
Більше сотні лучан під дощовим небом співали пісні Андрія Кузьменка, фронтмена гурту "Скрябін".

У п’ятницю, 17 серпня, на території Сіті Парку відбувся вечір пам'яті Андрія Кузьменка. Йому мало виповнитися 50.




Розпочала захід відома волинська співачка Галина Конах, яка виконала пісні "Спи собі сама" та "Мовчати". Гості в один голос співали улюблені та знайомі усім тексти. Опісля охочі мали можливість виконати свої улюблені хіти Кузьменка. Лучанин Андрій заспівав "Маму", яку присвятив своїй неньці та безпосередньо матері Кузьми.



"Хочеться сказати дякую такій сильній жінці, яка подарувала світу Кузьму та його пісні", - поділився юнак.

Координатор проектів Громадянського Руху "СВІДОМІ" Христина Назар, за підтримки якої відбувся захід, розповідає, що неймовірно задоволена зустріччю, адже попри погані погодні умови багато людей прийшло вшанувати та згадати співака.

"Захід ми приурочили до Дня народження Андрія Кузьменка. На території СІТІПАРКУ встановлений перший та єдиний пам'ятник йому, тому й обрали це місце. Щодня я спостерігаю, як біля Кузьменка гуляють діти, сідають та обнімають його. Це енергетика та емоції, які передаються.

Чесно кажучи, я сподівалася, що прийде багато людей, адже є безліч прихильників творчості Скрябіна, але результат мене дійсно вразив. Та коли почалася злива, вже засумнівалася, адже хто захоче вийти з хати та стояти на вулиці, мокнути. Але людям байдуже на зовнішні обставини, а цінне тепло та душевність", - розповідає дівчина.

За словами ведучої заходу та однієї з учасниці Галини Падалко організатори думали скасувати подію, але потім, з огляду на те, що Кузьма ніколи, ні за яких умов не відміняв концерти, усвідомили, що не маюь морального права це робити, надто велика відповідальність.

"Я дуже розчулена і натхненна тою величезною кількістю людей, які, попри дуже несприятливу погоду і вечір п’ятниці, прийшли вшанувати пам`ять Великого Українця Андрія Кузьменка. Але, як не крути, погода таки трішки «наламала» нам сам концепт, який ми продумали. Все мало бути безпосередньо біля пам’ятника, а артисти повинні були співати, сидячі на лаві поруч з Кузьмою. Тим і мав бути унікальний цей захід, тому що пам`ятник єдиний в своєму роді в світі. Але, врешті, акустичний вечір вийшов унікальним завдяки енергетиці людей, що прийшли і атмосфері, яку вони створили.

Творчістю Кузьми захоплююсь ще з дитинства. Однією з перших пісень, що вивчила на гітарі була «Спи собі сама». Вчора співала «Ти сам собі країна», адже ця його пісня в нашій країні стає все більш актуальнішою з кожним днем, а патріотичність вважаю однією з найважливіших чеснот українця за таких умов, які зараз, на жаль, склались в нашій державі... І, тим більше, я співала її на відкритті пам`ятника три роки тому", - ділиться Галина.



Протягом усього акустичного вечора на території рекреаційної зони лунали "Місця щасливих людей", "Випускний", "Кольорова". Лучани різного віку зібрались разом, аби згадати улюбленого співака та відверту і чесну людину.



Довідково: Андрій Вікторович Кузьменко - культовий український співак, письменник, телеведучий, продюсер, актор. Лідер гурту «Скрябін». За офіційною версією загинув 2 лютого 2015 року у ДТП. Андрія відспівували 5 лютого 2015 року в Преображенській церкві Львова. Поховали музиканта в родинному склепі на кладовищі у Брюховичах.

У серпні 2016 року завдяки ідеї та сприянні близького друга Кузьми, мецената, засновника Громадянського Руху "СВІДОМІ" Андрія Покровського у Луцьку та загалом в Україні було встановлено перший пам’ятник співаку. Скульптуру виготовив київський скульптор Тарас Цюпа, за проектом якого Кузьма Скрябін сидить на лавці, де усі охочі можуть побути поруч з НИМ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні