--> У селі на Волині – музей знахідок Першої світової війни. ФІШКА ВОЛИНІ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У селі на Волині – музей знахідок Першої світової війни. ФІШКА ВОЛИНІ

1
9
У селі на Волині – музей знахідок Першої світової війни. ФІШКА ВОЛИНІ
Село Переспа Рожищенського району знамените «Шинком»-музеєм.

Край дороги у центрі населеного пункту діє ресторан, в якому облаштували справжній музей Першої світової війни.

Першим власником музею був журналіст Володимир Шевчук, йому й належить ідея наповнити заклад громадського харчування раритетами, зібраними у Переспі, довколишніх селах та на Волині.

Згодом власник змінився, але музей функціонує досі. Для експонатів облаштували спеціальний корпус у вигляді старого млина.

«Цей маленький музей, організований фондом «Єднання» з Луцька та спілкою «Мости в Україну» з Бад Зальцулена (Німеччина), присвячений пам’яті Корнія Назарчука, селянського сина, який народився за 10 кілометрів звідси і під час Першої світової у 25 років був нагороджений Георгіївськими хрестами чотирьох ступенів та георгіївськими медалями. …Всі ці речі були знайдені у річці Стохід на півночі Волинського Полісся на переправах Першої Світової і люб’язно передані нашому музеєві Володимиром Савосюком і Володимиром Стреченим з Ковеля», - йдеться у повідомленні на стінах старого млина.

Власники закладу охоче пускають відвідувачів подивитися на раритети: зброю, одяг солдатів, світлини часів Першої світової.

Як дістатися:

Село Переспа Рожищенського району знаходиться на трасі «Ковель – Ягодин». Відстань від Луцька – 30,8 км.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Проїжджав з сім'єю мимо цього музею. Побачив вивіску, хотів зайти. Але, я так зрозумів, музей вже не діє. Заклад "Оленка" зачинено, ніяких слідів діяльності немає, територія навколо поросла бур'янами...Дуже прикро.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні