Люди самі ставлять діагноз, - спеціаліст про африканську чуму на Волині

0
1
Люди самі ставлять діагноз, - спеціаліст про африканську чуму на Волині
Ветеринари у Володимир-Волинському районі кажуть, що люди підозрюють у свиней африканську чуму, але не звертаються до спеціалістів.

В деяких селах Володимирщини селяни заявляють про падіж свиней, - повідомляє Район.Володимир-Волинський.

Нагадаємо, у деяких селах Володимир-Волинського району жителі підозрюють появу африканської чуми свиней.

Представники ветеринарної служби кажуть, що до них ніхто не звертався і не скаржився. Так само не зверталися селяни і до представників влади.

"Ми сьогодні вивчали ситуацію на місці, виїжджали у села, говорили з людьми, зустрілися із старостами цих населених пунктів. Були випадки захворювання, але ніхто з людей не звернувся до ветеринарів, аби ті засвідчили, що це саме африканська чума. Не зверталися люди також і до своїх старост, депутатів", - розповів головний спеціаліст управління держпродспоживслужби у Володимир-Волинському районі Роман Сергієвич.

"Люди самі діагностували цю хворобу і самі проводили лікування. Один злякався, інший запанікував... В результаті пару голів дорізали. Не розумію, що заважало людям звернутися до ветслужб та представників влади, щоб вчасно почати вирішувати проблему", - додав він.

Як повідомив спеціаліст, представники служби щодня моніторитимуть ситуацію.

"Будемо виявляти факти загибелі тварин, одразу ж відправлятимемо зразки у спеціалізовані лабораторії, задля того, аби встановити справжню причину падіжу тварин. Наразі ми не можемо зробити висновок, що тварини загинули через африканську чуму свиней, бо жодних досліджень не було зроблено. До того ж в лабораторію повинні йти зразки тварин, які не приймали жодного лікування", - заявив Роман Сергієвич.

Паніка серед місцевого населення так і не вщухає. Люди кажуть, що найбільше бояться хворої дичини. За їхніми словами, в лісах дуже багато трупів диких кабанів. Зараз дичина живиться на полях, а після збору урожаю - наблизиться до людей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні