Сезон медоглядів: у Луцькій дитячій поліклініці знову черги. ВІДЕО

1
-10
Сезон медоглядів: у Луцькій дитячій поліклініці знову черги. ВІДЕО
У Луцькій дитячій поліклініці мами з майбутніми першокласниками та вихованцями дитсадків годинами сидять під кабінетами лікарів.

Велика черга під кабінетами педіатрів, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Ще довше чекають на прийом в ортопеда та хірурга. Адже таких лікарів у Луцьку всього двоє і оглядають вони більше сотні дітей щодня.

"Ми прийшли до ортопеда, а ортопеда на Волі немає. Є тільки тут один ортопед. Оце все місто їде до цього лікаря. То дуже довго до нього записувалися, записувалися в кінці липня", - розповідає мама двох школярок Оксана Пенкаля.

Черги великі, а саме тяжче до окуліста записатися. Постійно ну малі скажем так записи. Постійно багато людей, не можна навіть встигнути записатися, - скаржиться мама дворічної дівчинки Антоніна Хижевська.

У поліклініці кажуть, черги в середині серпня - явище традиційне. Хоча батьків просили пройти медогляд заздалегідь і частина таки прислухалась. Адже довідка дійсна протягом року.

"В нас, напевно, ці черги є щороку, тому що трошечки зволікають батьки. Ми дітям, які мають відвідувати перший клас, в цьому році, ті, що були в організованих колективах, в дитячих дошкільних закладах, ще тоді була 26 форма, тобто необхідний медогляд роздавали вже зимою. Але є зараз навантаження, і, на жаль, воно є не в цьому році, а воно вже є щороку, скільки я працюю", - головна лікарка Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська.

До педіатрів доводиться йти в порядку живої черги, а от до вузькопрофільних спеціалістів потрібно заздалегідь записуватись по телефону або через інтернет. Наразі запис триває уже на вересень.

В дитячі садки без довідки не пустять, а от першокласники можуть пройти медогляд до кінця вересня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лікарські вакансії, захмарні черги в поліклініках - чи це не симптоми прихованого геноциду ?..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні