В Америці чоловік, який змінив стать, може стати губернатором

0
2
В Америці чоловік, який змінив стать, може стати губернатором
Жінка-трансгендер вперше побореться за посаду губернатора в Америці.

Крістін Голлквіст представлятиме Демократичну партію на виборах у штаті Вермонт, - повідомляє ВВС Україна.

Перемога дозволить їй стати найвпливовішим посадовцем-трансгендером в системі американської влади.

На праймеріз Демократичної партії пані Голлквіст вдалося випередити трьох інших кандидатів, зокрема 14-річного підлітка. Самі вибори відбудуться в листопаді 2018 року.

"Сьогодні ввечері ми стали творцями історії. Я дуже пишаюся, що представляю демократів", - сказала пані Голлквіст, виступаючи перед своїми прихильниками після перемоги на внутрішньопартійному проміжному голосуванні. Її підтримали 46% виборців.

До зміни статі претендента на посаду губернатора звали Девід Голлквіст. В інтерв'ю Guardian жінка зізналася, що участь у губернаторських перегонах не стала для неї важким випробуванням: "Я всім розповідаю, що це не найскладніше, через що мені доводилося пройти. Проти зміни статі все інше видається доволі легким".

У своїй передвиборчій програмі пані Голлквіст пообіцяла розширити у Вермонті доступ до інтернету, а також запровадити енергетичну політику з урахуванням вимог екології. Раніше Крістін Голлквіст очолювала енергетичну компанію Vermont Electric Cooperative.

Пані Голлквіст розповіла, що пішла в політику після перемоги Дональда Трампа на президентських виборах. У 2017 році вона взяла участь у кількох акціях протесту у Вашингтоні, а потім зовсім звільнилася і висунула свою кандидатуру на посаду губернатора.

"8 листопада 2016 року я зрозуміла, що світ змінився. Я пішла спати, це була справжня травма, своєрідна "політична депресія", я не знала, що робити. Багато хто в нашій країні пролив чимало сліз через подію того дня", - говорить пані Голлквіст.

Суперником Крістін Голлквіст на виборах буде чинний губернатор Філ Скотт, який представляє Республіканську партію. Його вважають фаворитом перегонів, попри те, що, згідно з опитуваннями, останнім часом його популярність знизилася.

На президентських виборах 2016 року перемогу у Вермонті здобула кандидат від демократів Гілларі Клінтон.

У разі перемоги пані Голлквіст стане найбільш впливовим високопосадовцем-трансгендером, але не єдиним чиновником-трансгендером у США.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні