Учені повідомили, наскільки може піднятися температура Землі

0
18
Учені повідомили, наскільки може піднятися температура Землі
Земля може зіткнутися з глобальним потеплінням на 4-5 градусів за Цельсієм порівняно з доіндустріальним періодом.

Про це пишуть автори дослідження, опублікованого в американському науковому журналі Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), повідомляє ЗІК із посиланням на hvylya.

За оцінкою вчених, зараз середня глобальна температура майже на один градус перевищує показник доіндустріального періоду і зростає кожні десять років приблизно на 0,17 градуса.

Викиди парникових газів – не єдиний фактор, що впливає на температуру, вказують дослідники. За їхніми даними, глобальне потепління на 2 градуси може спровокувати ряд інших процесів, які приведуть до подальшого зростання температури.

Одним з елементів цього ланцюжка є танення вічних мерзлих грунтів у Росії, Канаді та на півночі Європи, говориться в дослідженні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
18

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні