У селі під Луцьком - конфлікт через новий дитмайданчик. ВІДЕО

0
5
У селі під Луцьком - конфлікт через новий дитмайданчик. ВІДЕО
У селі Тарасове Луцького району поставили новий дитмайданчик. Проте місцеві активісти переконують - конструкції хиткі.

Обабіч стадіону у селі Тарасове Луцького району встановили металеві конструкції - перекладини, карусель із сидіннями, бруси, гірку. Втім, новою сільською атракцією задоволені не всі мешканці Тарасового, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

За декілька годин після встановлення його проінспектували місцеві активісти. Переконують - помітили, як вітер хитає конструкції. Вирішили, що їх не забетонували, тож і самі вирішили випробувати їх на міцність.



"Я дивлюся: там зверху земля. Видимих слідів бетону немає. Ми так підозрюємо, що там був використаний один мішок цементу на ці всі конструкції. Так він і лежить один. І згідно норм будівельних у кожну лунку має заливатись не менше 40 сантиметрів цементу. Навіть якщо він там і є - він в мінімальній кількості", - каже активістка Марія Горбайчук.

А у сільраді запевняють, що конструкції таки залили бетоном. Проте, на той момент він ще не застиг, тому активістам вдалось легко розхитати бруси та поперечини, переконують вони.

"Після монтажу для того, щоб повністю схвачен був бетон, потрібно хоча би тиждень часу. Про що були написані таблички на аркуші А4 великими буквами "не чіпати". Але буквально через годинку часу, відома вам пані прийшла, розхитала, розшатала. Яку мету переслідувала, мені важко пояснити", - зазначає заборолівський сільський голова Валерій Боярський.

Також активістка бідкається, що фірма, яка виграла тендерні торги на встановлення споруд, не має сертифікатів якості. Мовляв, телефонувала туди, питала, чи мають ті відповідні документи, але там їй сказали, що таких немає. А от журналістам взагалі заперечили свою причетність до цього майданчика.

Хоча на сайті державних закупівель чітко вказано, що переможцем тендеру є ПрАТ "Металіст".

Керівник сільської ради каже: на ініціаторів "позапланової" інспекції вже написали заяву у поліцію. Тож чекатимуть на рішення правоохоронців. А активісти, у свою чергу, обіцяють: домагатимуться від сільської ради, аби ті надали документи, скільки коштує майданчик, і чи перевіряли владці наявність у фірми відповідних документів. Втім, з чиєї вини не зіпсували б майданчик, результат один: наразі для дітей він небезпечний.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні