Викрадену картину за 100 мільйонів доларів знайшли в будинку покійної пари

0
5
Викрадену картину за 100 мільйонів доларів знайшли в будинку покійної пари
У серпні минулого року серед майна покійної пари зі штату Арізона знайшлася картина Віллема де Кунінга, яку викрали ще 31 рік тому.

Її вартість експерти оцінюють в 100 мільйонів доларів, - пише ВВС Україна.

Поліція так і не встановила, хто міг викрасти роботу нідерландського художника. Проте все вказує на те, що поцупили її самі власники будинку.

День подяки 22 листопада 1985 року Джері та Ріта Альтер провели в місті Тусон, що у штаті Арізона. Вже наступного дня з місцевого музею мистецтв Університету Арізони двоє невідомих викрали картину "Жінка-Охра" Віллема де Кунінга.

За словами охоронця музею, поки з ним говорила жінка, чоловік пройшов на другий поверх установи, вирізав картину з рами, загорнув її у власне пальто та виніс. Знайти зловмисників поліціїї тоді так і не вдалося - у ті часи в музеях ще не було камер спостереження, а відбитків пальців злодії не залишили.

Єдина зачіпка, що була у поліції - хтось бачив, як грабіжники від'їжджали від музею на червоному автомобілі.

Джеррі та Ріта Альтер вели непримітний спосіб життя у невеличкому селищі Кліфф у штаті Нью-Мексико, куди переїхали з Нью-Йорка в кінці 1970-х років. Джері був викладачем музики та писав книги про подорожі, Ріту колеги згадують як милу та тиху жінку.

Альтери провели в селищі з населенням у 293 людини весь залишок життя. Вони працювали у школах, любили подорожувати, відвідали 140 країн і сім континентів. У них збереглися десятки тисяч фотографій із поїздок.

Джері помер у 2012-му, Ріта пережила його на п'ять років. Після смерті жінки, її племінник Рон Роузман зайнявся продажем майна та нерухомості. Він запросив експерта з антикваріату, який провів оцінку всього майна покійної пари. Зрештою їх пожитки продали в антикварну лавку за дві тисячі доларів.

Картину де Кунінга в лавці впізнали одразу декілька покупців. Тоді працівники сховали картину в туалеті і почали шукати інформацію про неї у Google. Так вони дізналися про те, що в їх руках опинилося полотно вартістю у понад $100 мільйонів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні