«Діти можуть покалічитися»: під Луцьком скандалять через дитячий майданчик. ВІДЕО

0
3
«Діти можуть покалічитися»: під Луцьком скандалять через дитячий майданчик. ВІДЕО
У селі Тарасове, що в Луцькому районі, місцева жителька звинуватили сільраду в порушенні норм безпеки при встановленні дитячого майданчика на стадіоні. Сільрада спростовує звинувачення і каже: скандальна мешканка просто розхитувала конструкції у свіжому бетоні.

Мешканка села Марія Горбайчук стверджує: елементи дитмайданчика нестійкі, бо їх встановили без «жодних видимих слідів бетону». Також жінка додала, що вже звернулася до поліції з цього приводу, пише Район.Луцьк.

"Монтаж відбувся без дотримання жодних норм безпеки. Елементи майданчика просто вкопані в землю, без використання бетону, в результаті чого конструкціі є не стійкими та не безпечними для експлкатаціі дітьми. Кожен бажаючий може прийти на місце та переконатися у цьому на власні очі. До слова на даний майданчик сільрада стерджує,що витратила 43000 тис.грн, разом з монтажем та будматеріалами. Ми зняли відео,на якому можна побачити,що жодних видимих слідів бетону при встановлені майданчика не було використано" - написала Марія Горбайчук у Фейсбуці.



У Заборольській сільраді відповіли, що конструкції майданчика бетоном таки закріплювалися.

Стійки турніків та каруселей таки заливали бетоном. І аби той встиг затвердіти протягом двох-трьох днів, стадіон закрили на замок. Проте один ключ був у дітей, які грали там футбол.

«У 16:00 робітники залили бетоном стійки турніків для підтягування, дитячу гойдалку-карусель та інші елементи дитячого майданчику. При цьому, наголосили, що бетон на кострукціях має застигнути, відповідні попередження були розміщені на стадіоні, експлуатувати дані об’єкти не можна протягом 2-3 днів. Для безпеки місцевої дітвори стадіон закрили на замки. Один із ключів був у дітей, що грали у футбол на стадіоні», – повідомляють у сільраді.

У сільраді стверджують, що Марія Горбайчук разом із чоловіком Дмитром прийшли на майданчик і стали «перевіряти» конструкцію на міцність, вириваючи стовпи конструкції із недавно залитого бетону.

“1 серпня зранку ми побачили результат їхньої сімейної інспекції: розшатані стійки спортивних конструкцій”, – йдеться у повідомленні.

«Навіщо нищити те, що не робив? Якби кожен житель села доклав зусилля і кошти, я впевнена, такого не було б. Якщо комусь не подобається те, що діткам є де провести час, обійдіть це місце, не дивіться на нього, не чіпайте. Це людська праця і кошти громади!» – прокоментувала інцидент заступниця Заборольського сільського голови Марія Якубовська.



Довідково:

Дитячо-спортивний майданчик почали монтувати на місцевому стадіоні 31 липня за бюджетні кошти Заборольської об’єднаної громади. На все знадобилося приблизно 46 тисяч гривень.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні