Операція на відкритому серці у волинській лікарні. ВІДЕО

2
-2
Операція на відкритому серці у волинській лікарні. ВІДЕО
У 38-річного волинянина - ревматизм. Хронічна хвороба так вразила серце, що отвір клапанів зменшився майже до пів сантиметра квадратного, хоча в нормі він повинен бути 3,5 сантиметри.

Без операції чоловік би помер, - йдеться у сюжеті «12 каналу».

Аби вилікувати його, знадобилась пересадка двох клапанів - серця та аорти. Кожен з них вартує близько тисячі доларів, ще півтисячі - оксигенатор - одноразовий пристрій, який на час операції замінює легені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянину вживили під шкіру дефібрилятор. ВІДЕО

Усе це пацієнт отримав безплатно завдяки проекту Світового банку з допомоги кардіологічним хворим на Волині. Чоловіку довелось заплатити лише за розхідні матеріли - нитки, голки, катетери, трубки, розчин для зупинки серця. Ціна операції для нього зменшилась більш ніж удвічі.

«Пацієнт довший час знав, що йому потрібна операція, але боявся, не наважувався, але почувши, що прийшли хороші клапани, все-таки вирішив, що будемо ми його оперувати. В цьому році ми зробили з зупинкою серця майже 100 операцій», - розповів завідувач кардіохірургічного відділення Володимир Пецентій.

Для заміни клапанів серце чоловіка зупинили. Натомість підключили його до апарату штучного кровообігу, тіло охолодили до 27 градусів - аби тканини не руйнувались. Операція тривала близько шести годин.

Ще два тижні він проведе у лікарні. Всього ж відновлюватиметься після втручання три місяці. Стільки часу потрібно, аби серце звикло до нових клапанів, а розрізана грудина зрослась.

Замінювати клапани з часом не потрібно буде. Їх можна носити пожиттєво, але доведеться постійно приймати ліки для розрідження крові.

У рамках проекту Світового банку Волинська обласна клінічна лікарня вже отримала 100 клапанів серця американського виробництва і 250 оксигенаторів. Ще 50 клапанів і 250 оксигенаторів медзаклад отримає за дев'ять місяців.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Будь - ласка скажіть скільки потрібно грошей , щоб замінити 2 клапани на серці ( мітральний і аортальний ) ?
Відповісти
Стаття наполовину - брехня .Операція не обходиться 2,5 тис. доларів , як написано . так що 12 канал обманює людей , Сидор гребе на 600 -700 доларів більше , тобто виходить значно більше навіть від трьох тисяч - БРЕХУНИ .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні