Як у Луцьку вчать мам годувати грудьми. ВІДЕО

0
6
Як у Луцьку вчать мам годувати грудьми. ВІДЕО
«Годування грудьми - основа життя», - під таким гаслом цього року відбувається Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування, який щорічно відзначають з 1 по 7 серпня.

На сьогодні понад 70% немовлят до піврічного віку в нашій області перебувають винятково на грудному вигодовуванні. В чому його користь і чому лікарі настільки заохочують та пропагують природнє харчування малят, розповідається у сюжеті «Суспільного. Волинь».

Двомісячні братики Назар та Арсен народилися передчасно, були в реанімації. Нині разом із мамою перебувають в неонатальному центрі обласного дитячого територіального медичного об’єднання. Хлопчики харчуються маминим молоком.

«Дітки народилися з дуже маленькою вагою. Назарчика нам першого перевели з реанімації і ми дуже довго привчалися до грудного вигодовування. Потім перевели Арсенчика, з ним ми до цього часу ще вчимося. Але він старається і у нас все виходить», - мама Анна Булакевич.

Лікар-неонатолог Олена Мельничук каже, попри розвиток науки, замінити грудне молоко не можливо. Це і збалансоване харчування, і ліки, і емоційний контакт маляти з мамою. Для дітей, котрі народилися передчасно, з маленькою вагою, мають проблеми зі здоров’ям, грудне вигодовування – особливо важливе.

Азам і правилам грудного вигодовування майбутніх мам навчають у школі відповідального батьківства. У Луцькому клінічному пологовому будинку ще майбутнім мамам розповідають, як треба тримати дитину та як маля має захопити грудну залозу.

«На ляльках вагітна жінка вчиться, як правильно покласти дитину до грудей, зайняти правильне положення. Це щоб дитина знаходилася на рівній поверхні, животиком була притиснута до мами, не вигинаючи нікуди голівку. Дитина широко відкриває ротик, підборіддям притиснута до грудей матері, захоплює ареолу так, щоб її було більше видно зверху, ніж знизу і нижня губка вивернута», - розповіла Олена Курак, заступниця головного лікаря з неонатології Луцького клінічного пологовому будинку.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні