Батя і терористи. ВОЛИНСЬКІ БУЙДИ

2
-6
Батя і терористи. ВОЛИНСЬКІ БУЙДИ
У 2002 році призначили головою Волинської облдержадміністрації генерала міліції Француза.

Анатолій Француз до того шість років керував міліцією в Івано-Франківській області, два роки – у Рівненській. Там прославився тим, що особисто вів переговори з двома терористами, вихідцями з Росії, які захопили в Німеччині заручницю, проїхали з нею на авто через всю Польщу, прорвалися через Ягодин до Рівного і там зупинилися на заправці.

Француз розпив з ними пляшку коньяку, тоді сказав: «Хлопці, ну, ви мене вб’єте, але я вже багато прожив, щось побачив. Але ж ви під прицілом снайперів. Зразу ж вас розстріляють. А ви ж молоді, вам ще жити й жити…» Ті, за його словами, розчулились, назвали його «Батя» і… здалися.

Про це «Інтер» цілий телесеріал зняв. «Європейський конвой» називається.

За цей мужній вчинок Президент Кучма присвоїв Французові звання «Герой України». І призначив керівником на Волинь, знявши, здавалось би, вічного Бориса Клімчука.

Кажуть, як вже відпустили заручницю, спецпризначенці підійшли до машини, відчинили двері, а там – стійкий запах сечі. Це ж терористи ніде не зупинялися, щоб їх не пристрелили учасники погоні, все в пляшку робили. Чи було мокре сидіння під заручницею, не розповідали.

Святослав ЛЕСЮК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Про бл***** краща.
Відповісти
Саме Француз поставив світлофор на виїзді з облдержадмінСТРУАЦІЇ. Пам‘ятаю! Ну а стосовно «переговорів»....- тут багато питань було, багато!))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні