Чому чоловіки сумують після сексу: дослідження

0
1
Чому чоловіки сумують після сексу: дослідження
Чоловіки можуть впадати в "меланхолію" після сексу.

Раніше вважалось, що відчуття суму, тривоги та дратівливості, які відомі під терміном "посткоїтальна дисфорія", можуть спіткати лише жінок, - повідомляє ВВС Україна.

Нове дослідження встановило, що подібні симптоми можуть мати й чоловіки.

Дослідники опитали 1 208 чоловіків в Австралії, Новій Зеландії, Великій Британії, США, Росії й Німеччині та стверджують, що 41% респондентів зізналися, що відчували "меланхолію".

За словами одного з дослідників, професора Роберта Швайцера, поки що не вдалось точно встановити, що саме викликає такий стан у чоловіків.

Якщо розповсюдити на чоловіків те, що відомо про "меланхолію" у жінок, то її причиною може бути комплекс "як біологічних, так і психологічних факторів", в тому числі генетична схильність чи гормони.

Водночас лікар Деніс Ноулз вважає, що далеко не в усіх випадках "відбувається щось серйозне", а часто чоловіки "страждають" після сексу через зниження рівня гормонів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні