Тераса, фотолабораторія, оглядова вежа: проект бази на Світязі 1939 року. ФОТО

1
-5
Тераса, фотолабораторія, оглядова вежа: проект бази на Світязі 1939 року. ФОТО
Опублікували проект нереалізованої бази відпочинку на Світязі, який створили 1939 року.

Його поширив у Фейсбуці Romek Pawluk.

База мала вміщати 30 осіб. Автор проекту - архітектор Станіслав Словіковський з Луцька. Її мали збудувати у стилі конструктивізму на східному березі озера (в районі Гряди) на площі 4000 квадратних метрів.

У тексті авторської нотатки до проекту можна прочитати майже художні, фрагменти: «Головний вхід від озера веде до невеликого холу... У холі знаходиться рецепція, вхід до житлової частини, закрита телефонна кабіна та фотолабораторія, яка влаштована під сходами на ІІ поверх. Вікна спалень орієнтовані на південний схід. Сонце будитиме туристів і нагріватиме зранку кімнати... Три кімнати на 2 поверсі, що виходять вікнами на захід, розраховані для особливих туристів, які бажають постійно милуватися видом на озеро».

Автор проекту додав: «З відкритої тераси, що прилягає до спальної частини, можна споглядати широку панораму озера, милуватися островом посеред нього, настроями озера, сходами і заходами сонця, а внутрішній коридор, освітлений довгими стрічковими вікнами, даватиме таку ж можливість під час негоди».

«Широку панораму, завдяки великим вікнам, можна також споглядати з їдальні, яка має вихід на відкриту літною терасу... Для любителів подорожувати «з картою в руці» передбачений вільний доступ на оглядову вежу на даху комплексу. Ввечері світло оглядової вежі служитиме маяком для орієнтування спортсменів з вітрильного спорту», - зазначається у проекті.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як цікаво! Навіть не віриться, що під проектом стоїть така дата....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні