НАБУ шукає нерухомість нардепа Мартиняка в Іспанії

0
0
НАБУ шукає нерухомість нардепа Мартиняка в Іспанії
Іспанські правоохоронці шукатимуть у своїх нотаріусів документи, які можуть підтвердити, що у нардепа Сергія Мартиняка є незадекларована нерухомість в Іспанії.

Про це стало відомо з постанови Солом'янського районного суду, -інформує Цензор.НЕТ.

У матеріалах справи йдеться про те, що у ході дослідження декларації нардепа за 2015-2017 роки виявили певні факти, які можуть свідчити про порушення 366-1 статті Кримінального кодексу – про декларування недостовірної інформації. Якщо слідчі доведуть вину Мартиняка, йому загрожують штраф, громадські роботи або позбавлення волі на два роки.

Наразі правоохоронці перевіряють інформацію про те, що депутат у 2015-2016 роках мав у власності кілька об’єктів нерухомості в Іспанії.

Як зазначає видання, раніше в медіа оприлюднювалася інформація про те, що на іспанському середземноморському курорті Коста-Брава в нардепа може бути вілла. Тоді ж стало відомо, що його цивільній дружині та мамі належить польська компанія IRC, у якій він також мав активи і не задекларував нічого з вищепереліченого.

Солом’янський суд задовільнив клопотання НАБУ про вилучення документів в іспанських нотаріусів 24 липня. Відповідно до міжнародних домовленостей, співпраця між правоохоронцями двох країн ґрунтується на діючих законах. Це означає, що коли клопоче українська сторона, то робить це відповідно до свого законодавства. В Україні вилучення документів потребує дозволу суду, тому детективи зверталися з відповідним клопотанням і подбали про такий дозвіл для іспанських колег.

До слова, Сергій Мартиняк - народний депутат України VII та VIII скликань. Родом з Луцька. Член депутатської групи "Воля народу".

Нардеп входить до парламентського комітету з питань аграрної політики і водночас має власні бізнесові інтереси у цій сфері, адже є власником компаній, що спеціалізуються на тваринництві, рослинництві тощо. Наприклад, йому належить частка акцій компанії "Пан Курчак".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні