Головного комунальника Луцька Юрія Крася підозрюють у підроблені документів

2
8
Головного комунальника Луцька Юрія Крася підозрюють  у підроблені документів
Директора одного із департаментів Луцькради та ще одного чиновника мерії підозрюють у службовому підробленні документів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

У вироку, яким визнали винним в оборудках керівника фірми «Луцька ДПМК», йдеться про те, що у зловживанні був задіяний керівник департаменту житлово-комунального господарства Луцькради. Ним є Юрій Крась.

Установлено, що директор цього департаменту, вступивши у змову з іншою службовою особою міськради, домовилися надати переваги одному із господарських товариств у виконанні поточного ремонту трьох вулиць у місті Луцьку.

Посадовці підписали відповідні господарські угоди, тобто узаконили придбання товарів, робіт і послуг ТзОВ «Луцька ДПМК» ще до моменту проведення процедури закупівлі. Таким чином вони порушили Закон України «Про публічні закупівлі».

З дозволу та відому посадовців міської ради товариство упродовж червня-липня 2017 року виконало ремонтні роботи, які на той час вже були включені міськрадою до публічних закупівель, ще до оголошення результатів проведення торгів.

Після завершення робіт, аби ровести розрахунок за рахунок бюджетних коштів, наприкінці липня 2017 року, за результатами «проведення торгів», на підставі протоколів розгляду тендерних пропозицій переможцем визнали саме те господарське товариство, яке і проводило роботи.

Після цього посадовці склали, засвідчили та подали до органу Держказначейства для проведення розрахунків фіктивні документи щодо виконання будівельних робіт і їх прийняття, начебто після проведення процедури закупівель.

Наразі керівнику департаменту міськради повідомлено про підозру у службовому підробленні (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 366 КК України).

Директора господарського товариства, який проводив у такий спосіб будівельні роботи, засудили до штрафу з позбавленням права обіймати посади в органах влади, місцевого самоврядування, на державних, комунальних підприємствах, установах чи організаціях, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій строком на один рік.

Вирішується питання повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу щодо спільника керівника Департаменту Луцької міської ради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де відповідь на головне питання: Заради якої винагороди ця вся лабуда???? Або може все це в інтересах міста і лучан?
Відповісти

Відповідно до розпоряджень в.о. міського голови Григорій Пустовіта, заступники міського голови, начальники управлінь та департаментів Луцької міської ради і їхні заступники, а також секретарі і радники отримають премії за липень 2018 року.




у розмірі 90 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування, надбавки за вислугу років та інших доплат і надбавок:

директора департаменту житлово-комунального господарства Юрія Крася;
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні