Замість ботсаду у Луцьку облаштують парк. ВІДЕО

2
-6
Замість ботсаду у Луцьку облаштують парк. ВІДЕО
Луцький ботанічний сад, що біля дитячої залізниці, відновлювати не планують.

У міській раді кажуть, на це немає ні грошей, ні потреби. Натомість тут хочуть облаштувати парк. Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».

Начальник міського відділу екології міської ради Анатолій Гламазда каже: 10,5 гектарів по обидва боки річки Сапалаївки мають статус природоохоронної ділянки, а також рекреаційної зони. Будувати там не можна. З 80-х років офіційно тут був ботанічний сад, однак у 2003 році статус забрали.

«Він не відповідав своїм вимогам. Ботанічний сад - це територія обмеженого користування. Це як територія дошкільного навчального закладу, садочка чи лікарні. Там повинен бути обмежений доступ. Ботанічний сад повинен мати своє адміністративне приміщення, лабораторія, виставкові зали, теплиці... Виставковий зал повинен бути при науковій установі», - каже начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда.

Раніше ботанічним садом опікувався Луцький педінститут, нинішній - Східноєвропейський національний університет. З часом у виша забракло ресурсів для утримання саду. Як результат - нині на цьому місці - зарослі і чагарники. Регулярно лише фарбують скульптуру слоненя і то - силами небайдужих лучан.

«Ми маємо столітній рекреаційний об'єкт на території міста, фактично в центрі міста, який 100% потрібно зберегти, реконструювати, відреставрувати, щоб зберегти. Щоб наші лучани могли приємно проводити свій час, як в нашому центральному парку, де зараз проходить реконструкція», - переконана радниця Луцького міського голови Мар'яна Сорочук.

У міській раді кажуть, наразі шукають архітекторів, які погодяться розробити проект реконструкції. Там планують покласти бруківку, поставити лавочки та облаштувати освітлення. Обіцяють це зробити за 1,5-2 роки. Рідкісні рослини там теж хочуть зберегти.

Натомість статус ботанічного саду залишається у ділянки на вулиці Потебні. З 2003 року її повинен утримувати університет, однак дослідження на ній не ведуться.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вже сходи що титанічно робили минулого року після зими стали непридатними. Напевно цемент в болото з піском забули додати! Просто покидьки якісь крадуть гроші лучан і дурять їх постійно!
Відповісти
Якось дивно так. Інші міста бережуть усі свої пам'ятки, щоб приїжджим людям і туристам було цікаво. Наш Луцьк, я впевнена, теж приховує в собі багато цікавого. Адже місто старе. І він в певні історичні проміжки був осередком, і культурним, і економічним. Але, на жаль, абсолютно нічого тут робити не хочуть. Мовляв, є в нас замок Любарта і вистачить. Хай на нього дивляться. Але одним замком місто туристичним не зробиш. От і в цьому випадку: був ботанічний сад, закинули і хай так буде. Подумайте над цим, шановний департамент інфраструктури та туризму у Волинській області та інші.....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні