У Луцьку відгримів фестиваль їжі. ВІДЕО

1
4
У Луцьку відгримів фестиваль їжі. ВІДЕО
Хробаки, смажене морозиво і равлики. У Луцькому замку відбувся фестиваль їжі.

Він зібрав у Старому місті близько 40 учасників з різних регіонів України. Це вже восьмий «Луцьк фуд фест», - йдеться у сюжеті «12 каналу».

Традиційно у стінах замку пригощали м'ясом, морепродуктами, солодощами, випічкою та алкогольними напоями. Хоча були й екзотичніші продукти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Відчуваю, що рухаються». Як лучани їдять хробаків

«Це личинки чорного жука - зоофобуси вони називаються. Чистий білок. Головне, якщо їсти, бігом жувати живого та й все Хтось фекає, хтось бекає, але є такі, що й за другим разом приходять, тоже їдять», - розповів кухар Дмитро Вдовиченко.

Скуштувати живого хробака можна було безкоштовно. А от за порцію смажених просили 50 гривень. За одного вареного равлика потрібно було викласти з кишені 25 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Псує атмосферу замку», – гість із Чернівців про «Луцьк фуд фест»

Організатори фестивалю запевняють, уся їжа тут безпечна. Мовляв продукти зберігають у холодильниках та морозильних камерах, а на прилавках вони надовго не затримуються.

Протягом двох днів фестивалю за учасниками спостерігали «ревізори» від оргкомітету. Вони перевіряли, як страви готують та зберігають.

«Частина учасників - це наші, місцеві, друга половина учасників - це ті, хто приїхав до нас в гості. Саме такої філософії ми стараємось притримуватись для того, щоб з однієї сторони ми могли продемонструвати наш місцевий колорит, наш місцевий рівень подачі і організації гастрономічних процесів. і разом з тим для того, щоб запросити людей з інших міст, популяризувати наше місто», - розповів організатор «Луцьк фуд фесту» Олексій Веремійчик.

Фестивалі їжі у Луцьку проводять вже чотири роки. Наступний відбудеться у травні 2019 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
будете ще місяць писати одне і те ж?
да да відгримів, і порвав інтернет, і прийшло мільйон людей), збавляйте пафосссс
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні